Jovanović (Novi DSS): Sada su prioritet izborni uslovi, pa tek onda priča o kolonama

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Miloš Jovanović Foto: printscreen Utisak nedelje NOVA S
Podelite vest

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović rekao je danas da opozicija ne mora nužno da odgovori na formiranje Pokreta za narod i državu čije je osnivanje najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, formiranjem širokog saveza za nove beogradske izbore, ocenjujući da je to “preuranjeno pitanje” i da je prioritet borba za izborne uslove.

“Sada je prioritet na borbi za izborne uslove koji će omogućiti da građani slobodno biraju. To je sada jedina tema. O ‘kolonama’, o tom potom”, rekao je Jovanović za list Danas.

Upitan da li će Novi DSS i koalicija NADA izaći na izbore ukoliko ne budu poboljšani izborni uslovi, Jovanović je naveo da su izbori “ili pošteni, ili ih ne sme biti”.

Novi izbori u Beogradu, za koje se pominje da bi mogli biti održani 28. aprila, prema njegovim rečima, apsolutno su neprihvatljivi jer do tada ne mogu da se ispune neophodni uslovi za unapređenje izbornog procesa i sprečavanja nepravilnosti sa decembarskih izbora prošle godine.

“Dakle, ponovljeni izbori moraju da se održe u roku koji omogućava da budu sprovedene mere, a koje se tiču najpre sređivanja biračkog spiska i otvaranja medija. U suprotnom, izbori zaista gube smisao”, ocenio je Jovanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x