Jovanović (Novi DSS): SNS skratio konstitutivnu sednicu da bi etapno rešavao političku krizu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Miloš Jovanović Foto: printscreen Utisak nedelje NOVA S
Podelite vest

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović ocenio je da je Srpska napredna stranka (SNS), zbog celokupne političke krize u zemlji, skratila konstitutivnu sednicu Skupštine Srbije “u želji da etapno rešava stvari kako se ne bi podizale tenzije”.

“Da se išlo do kraja sa konstituisanjem Skupštine i izborom predsednika, tenzije bi bile veće. Oni bi voleli da kriza, koja objektivno postoji, bude što manje vidljiva i da se ne prelije na neki način koji bi za njih bio poguban. Želeli bi da tenzije ne postoje ili da se one ne vide, a oni su ti koji ih prouzrokuju svojim nedemokratskim i autokratskim ponašanjem. To je njihova taktika”, rekao je Jovanović u intervjuu za list Nova.

Upitan o mogućim opstrukcijama opozicije u radu parlamenta, Jovanović je ocenio da bi bio “zločin” da se ona ponaša kao da se ništa nije desilo i dodao da veruje da će biti raznih načina na koje će ispoljavati nezadovoljstvo, ali nije mogao da precizira kojih.

“To je predmet razgovora unutar opozicije i videćemo od slučaja do slučaja. Ono što je meni važno da napomenem, jeste da će mnogo toga zavisiti od načina na koji vlast nastavi da se ponaša”, naveo je predsednik Novog DSS.

Dodao je da su i do sada radili koordinisano sa koalicijom “Srbija protiv nasilja” i da bi, bez obzira na političke razlike, bilo neodgovorno da ne razgovaraju o načinu na koji će voditi borbu.

Prema njegovim rečima, “pitanje svih pitanja” je da li će izbori u Beogradu biti ponovljeni i ono će predodrediti dalji način borbe i u glavnom gradu i u celoj Srbiji.

“Da li to podrazumeva borbu u institucijama? Svakako. Da li to podrazumeva ozbiljnu opstrukciju u gradskom parlamentu, mislim da podrazumeva. Da li podrazumeva pritisak na ulici, mislim da i to podrazumeva. Da li će biti i drugih akcija – to ostaje na nama da se dogovorimo”, kazao je Jovanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x