Jovanović (NS): Vlast još jače udara građane po džepu umesto da dodatno oporezuje tajkune

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: narodna.org.rs
Podelite vest

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je da vlast još dublje gura ruku u džep građana povećanjem akciza, koje je predviđeno rebalansom budžeta, umesto da dodatno oporezuje velike trgovinske lance koji su poskupljenjem robe u svojim prodavnicama širom Srbije ostvarili profite veće i do 150 odsto.

“Vlast radi u interesu stranih i domaćih tajkuna i korporacija, a ne građana Srbije. Sramota je da se prosvetnim radnicima, poput profesora u srednjoj školi, povećavaju plate za 5,5 odsto. Oni imaju platu od 80.000 dinara i sada će dobiti povećanje oko 4.000 dinara, umesto da im plate odmah budu povećane na 120.000 dinara mesečno”, rekao je Jovanović televiziji N1.

“Moja baba ima penziju od 21.000 dinara i njoj će penzija biti povećana za oko 1.000 dinara. Da li vlast misli da će ona bolje živeti sa 1.000 dinara više mesečno? Sramota”, dodao je on.

Jovanović je istakao da su svi đaci u Srbiji morali da dobiju besplatne udbženike, a ne samo đaci u Beogradu.

Šef poslaničke grupe Narodne stranke je podsetio da je javni dug Srbije gotovo 40 milijardi evra i da je vlada trebalo da dostavi skupštini plan za vraćanje kredita.

“Režim Aleksandra Vučića je uspeo su da se zaduži više nego (Josip Broz) Tito, (Slobodan) Milošević, (Vojislav) Koštunica i (Boris) Tadić zajedno. Pošto vidimo da će neki krediti koje je uzeo Tito da se otplaćuju do 2041. godine, ko zna ko će da vraća dugove koje je uzela ova vlast…”, rekao je Jovanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x