Jovanović: Vučić nesposoban da zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: narodna.org.rs
Podelite vest

Poslanik i portparol Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je da država Srbija mora da zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji, ali da je predsednik Aleksandar Vučić nesposoban da to učini, jer vodi politiku “od danas do sutra” i bez ikakve strategije, i da je zarad vlasti “založio nacionalne interese po zelenaškim kamatama”.

“Aljbin Kurti i albanska vlast u Prištini sigurno ne spremaju ništa dobro Srbima i oni su odgovorni za trenutne napetosti. Vučić se, medjutim, ne snalazi u ovoj situaciji, pa baca dimne bombe svakodnevnim dramatičnim nastupima da bi preusmerio pažnju javnosti sa velike ekonomske krize i poskupljenja, ali i sa onoga što Zapad stvarno zahteva od Srbije u vezi sa Kosovom i Metohijom”, rekao je Jovanović televiziji Nova S.

“Predsednik Srbije je povukao ishitren i plahovit potez i kada je povukao Srbe iz kosovske policije, a nije vratio srpsku policiju na Kosovo i Metohiju, čime je napravio bezbednosno-pravni vakuum u kojem su Srbi ugroženi. To se dogodilo zato što on nema nikakvu strategiju, nego je državnu politiku sveo na pristup ‘od danas do sutra, dok cenu plaća naš narod”, dodao je Jovanović.

Jovanović je naveo da je Vučić “došao na vlast na kredit” tako što je povukao sve institucije države sa Kosova i Metohije, a taj kredit sada dolazi na naplatu i to sa velikom kamatom.

“Kao što je na vlast došao tako što je založio nacionalne interese po zelenaškim kamatama, tako zadužuje i sve gradjane u novcu, pošto vlada Srbije sledeće godine planira da uzme 10 milijardi evra kredita”, rekao je Jovanović.

Jovanović je istakao da je mnogo važnija neuskladjenost unutrašnje politike Srbije sa standardima EU, nego neuskladjenost spoljne politike, jer su ljudska prava, sloboda medija i borba protiv korupcije i kriminala suštinski važni za svakodnevni život gradjana.

Poslanik Narodne stranke rekao je da je u non-pejperu koji je nedavno predao Komitetu Saveta Evrope za kulturu i medije predočio teške uslove u kojima deluju mediji koji nisu pod kontrolom vlasti.

“Članovi Komiteta Saveta Evrope za kulturu i medije su prvi put čuli o stvarnom stanju medijske scene u Srbiji, a govorio sam i o stalnim napadima i pritiscima na medije”, rekao je Jovanović.

Jovanović je naveo da gradjani od poslanika Narodne stranke u skupštini Srbije mogu da čuju o poskupljenjima i ekonomskoj krizi, kao i o kriminalu i aferama poput “Jovanjice”, što izaziva nervozu vladajuće većine, koja pokušava da spreči da se o tome govori u parlamentu.

“Naš zadatak je da zastupamo interese gradjana i to ćemo i nastaviti da činimo”, zaključio je Jovanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x