Jutro uz umeren mraz i maglu, tokom dana pretežno sunčano

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Sunčan i topao jesenji dan u Nišu, foto: BetaPhoto/Saša Đorđević
Podelite vest

U Srbiji će u utoak 20. decembra ujutro biti slab i umeren mraz, a na zapadu i jugu zemlje magla, koja će se po pojedinim kotlinama i dolinama reka zadržavati duže tokom dana, dok će u ostalim krajevima biti pretežno sunčano, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na severu Vojvodine će biti malo do umereno oblačno, a u Timočkoj Кrajini pre podne oblačno i tmurno.

Duvaće slab i umeren vetar, u košavskom području jak jugoistočni, na jugu Banata sa udarima olujne jačine, posle podne i uveče u slabljenju. Najniža temperatura će se kretati od minus osam do minus jedan stepen Celzijusa, a najviša od jedan stepen na istoku Srbije i u mestima sa dužim zadržavanjem magle do osam stepeni u centralnoj Srbiji.

U Beogradu će ujutro biti slab mraz, a u toku dana pretežno sunčano. Duvaće umeren i jak jugoistočni vetar (košava), posle podne i uveče u slabljenju. Najniža temperatura će se kretati od minus tri stepena do minus jedan, a najviša oko šest stepeni.

U Srbiji će naredne sedmice u većem delu biti malo do umereno oblačno sa sunčanim periodima, suvo i stabilno vreme uz lokalnu pojavu jutarnje magle, koja se po pojedinim kotlinama može zadržavati duže tokom dana. U petak i za vikend na severu i zapadu Srbije ponegde će biti slaba kratkotrajna kiša. Temperatura u manjem porastu.

Biometeorološka prognoza za utorak, 20. decembar 2022:

Biometeorološke prilike mogu nepovolјno uticati na osobe sa povišenim krvnim pritiskom, kao i na osobe sa osetlјivim nervnim sistemom. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu pospanosti, bolova u mišićima i nervoze.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x