Kabare “Da, to su bili dani” proslavio punoletstvo

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: promo
Podelite vest

U MTS dvorani u Beogradu, 3. decembra održano je muzičko-poetsko veče “Da, to su bili dani”, kojim je kabare Nebojše Dugalića i Borisa Pingovića proslavio 18. rođendan. Na ovoj večeri koja je oduševila publiku, mogla se čuti i pesma “Još malo”, niških Lutajućih srca i  kantautora iz Niša, Miroljuba Jovanovića, na dan kada je obeležena dvogodišnjica njegove smrti. Kompoziciju je pevala Nina Ćosić, ćerka prerano preminulog glumca, takođe Nišlije, legendarnog glumca, Desimira Stanojevića.

Pored Nebojše Dugalića, Borisa Pingovića, kao specijalni gosti nastupili su Nina Ćosić, vokal i udaraljke  i Voja Savić na bas gitari.

Kabare se izvodi  od 2004. godine, pa je tako ovim koncertom proslavio punoletstvo.

Reč je o kombinaciji muzike, poezije i humorne anegdotske građe, tako da je publika uživala u stihovima naših znamenitih pesnika, kao i u različitim muzičkim žanrovima, od šansone, rock n rolla do domaćeg i stranog evergrina.

Posebnim aplauzom publika je pozdravila Ninu Ćosić, ćerku Desimira Stanojevića koja je izvela kompoziciju Lutajućih srca “Još malo”, čime je oživela sećanje na autora pesme, Miroljuba Miku Jovanovića, koji je preminuo pre dve godine od posledica korone 3. decembra.

„Naš muzičko-poetski kabare jeste pokušaj da uočimo srodnost različitih muzičkih i poetskih tradicija, ovaploćenih kroz baštine raznih stvaralaca, i da se u ovim danima prisetimo šta je nekada, ne tako davno, značilo govoriti i pevati za sva vremena. Muzika i poezija su jezici kojima je čovek najživlje oglasio ono najtananije u tajni svoga postojanja. Od toga koliko smo kadri da taj glas čujemo i prepoznamo, koliko smo mu saglasni, zavisi i to kako se oglašavamo u svom trajanju“, poručili su umetnici.

 

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x