KABINET MINISTRA TONČEVA: Novo potpisivanje ugovora sa udruženjima građana iz nerazvijenih opština

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

 Kabinet ministra Novice Tončeva, zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih organizovao je u Nišu potpisivanje ugovora sa predstavnicima udruženja građana sa teritorije tih lokalnih sredina u vezi sa realizacijom projekata od javnog značaja u ukupnom iznosu od 15 miliona dinara.

Na ovaj način je nastavljena prošlogodišnja aktivnost dodele bespovratnih sredstava za one projekte koji podižu kvalitet života milion građana koji žive u 44 nedovoljno razvijene opštine.

“Na ovogodišnjem konkursu udruženja građana su konkurisala sa programima iz oblasti podrške u zapošljavanju, rodne ravnopravnosti, inkluzije dece i omladine sa smetnjama u razvoju, podizanju svesti o zdravim načinima života, zaštiti životne sredine, podrške razvoju preduzetništva, očuvanja kulturne baštine, digitalne bezbednosti kao i pomoći osobama sa invaliditetom i drugim marginalnim grupama. Kroz ove programe pokrivene i sve starosne grupe, počevši od onih najmlađih do naših najstarijih sugrađana. Potrebe su, svakako, različite, ali je važno da većina građana maksimalno ostvari svoje lične i društvene potrebe. Kabinet na čijem sam čelu će uvek biti na raspolaganju nerazvijenim opštinama, udruženjima iz tih oblasti, građanima. Želim da pozovem udruženja da nam se javljaju i mimo zvaničnih konkursa koje raspisujemo kako bismo zajedno radili na pronalaženju rešenja za obezbeđivanje dodatnih sredstava za realizaciju aktivnosti. Na nama je da obezbedimo sredstva, a na njima da ponude kvalitetne projekte. Bitna stavka je i njihova održivost, odnosno mogućnost da se pozitivni efekti realizacije projekata nastave i u budućnosti” izjavio je ministar Novica Tončev.
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x