Kameron Manter: Srbija će biti zaboravljena ako se ne uskladi sa Zapadom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC)
Podelite vest

Bivši ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Beogradu Kameron Manter izjavio je da je pred Srbijom odluka o tome na kojoj strani svetske realnosti će se naći u kontekstu ruske invazije na Ukrajinu.

Manter, penzionisani američki diplomata koji je u Beogradu bio ambasador od 2007. do 2009, ukazao je u intervjuu za Glas Amerike (VOA) da bi odstupanje od zapadnih vrednosti Srbiju i njene građane, kako je naveo, moglo oterati u zaborav.

“Moja bojazan, kao prijatelja Srbije i njenog naroda za koji smatram da pripada Evropskoj uniji, je da će je to učiniti nevažnom. To bi bila šteta jer Srbija ima jako mnogo da ponudi Zapadu. Ali, jedno je govoriti da želite da pripadate Zapadu, a da sa druge strane, govorite o navodnom narušavanju svog samopoštovanja”, rekao je Manter.

On je rekao da je potrebno da građani i rukovodstvo Srbije naprave izbor kakvu državu žele: autoritarnu – koja se obračunava sa medijima, bez opozicije i suštinski saglasnom sa bezraložnim i neopravdanim napadom Rusije na Ukrajinu, ili da žive evropski život.

“Ako ne uspeju, mislim da ih niko neće kazniti. Jednostavno će biti zaboravljeni”, rekao je Manter.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x