Kampanja “Vozi odmoran” sprovodiće se do 15. septembra širom zemlјe

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Predstavnici Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova i Agencije za bezbednost saobraćaja realizovali su na Naplatnoj stanici “Stara Pazova” zajedničke aktivnosti u okviru kampanje “Vozi odmoran”.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević naglasio je koliko je važno da u letnjim mesecima, kada u saobraćajnim nezgodama strada najviše učesnika u saobraćaju, vozači na put kreću odmorni i da prave pauze na svaka dva sata vožnje, što i jeste slogan kampanje.

Lakićević je, takođe, apelovao na sve vozače i putnike da obavezno koriste sigurnosni pojas i na prednjem i na zadnjem sedištu, kao i na sve roditelјe da decu prevoze na zakonom propisan način kako bi se sačuvala njihova bezbednost.

V. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović istakao je da se tokom predstojećeg vikenda očekuje pojačan intenzitet saobraćaja s obzirom na smenu turista, kao i pojačan tranzitni saobraćaj. Apelovao je na vozače da na put krenu odmorni, zdravi i naspavani i da u toku vožnje na svaka dva sata prave pauzu.

Dodao je i da s obzirom na visoke temperature koje nas očekuju u predstojećim danima, vozači treba da koriste klima uređaj u vozilu umereno, tako da razlika između spolјašnje i unutrašnje temperature bude oko sedam stepeni.

Kampanja “Vozi odmoran” sprovodiće se do 15. septembra širom zemlјe.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x