Kancelarija za KiM: Srbina iz Leposavića uhapsili pripadnici Kosovske policije u civilu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Srbina U.V. iz Leposavića uhapsili su jutros pripadnici Kosovske policije u civilu, dok je išao na posao, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

“Nije reč ni o kakvom kriminalcu, već momku od 28 godina koji je mirno išao na posao, znajući da ništa nije kriv”, navodi se u saopštenju i dodaje da je jedno od vozila koje je koristila policija imalo KM tablice.

Kancelarija je ocenila da je to “nastavak torture” premijera Kosova Aljbina Kurtija koji “koristi sva sredstva da isprovocira sukob sa mirnim srpskim narodom”.

U saopštenju se navodi da “Kurti bez ikakvih dokaza svakodnevno hapsi Srbe, dok međunarodna zajednica okreće glavu na drugu stranu i pravi se da ne vidi kršenja svih osnovnih prava Srba i svakodnevno fizičko, pravno i institucionalno nasilje nad srpskim narodom na Kosovu”.

“Međunarodna zajednica pod hitno mora da se osvesti i nerazumnim potezima Prištine stane na put, jer mir na Kosovu i Metohiji opstaje samo nadljudskim naporima Srba sa severa koji dve godine trpeljivo podnose Kurtijevu torturu”, dodaje se u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x