Kao dete otišao u Ameriku da se leči od kancera, a danas u njegov treći startap brojni preduzetnici ulažu milione

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto> Better&Better
Podelite vest

Kada je Vladimir Vukićević kao dete otišao u Ameriku, imao je samo jedan cilj – da pobedi rak kostiju i preživi. Danas je uspešni preduzetnik koji je pokrenuo i prodao nekoliko startapa, od kojih je za poslednji – pastu za zube sa vitaminima, prikupio četiri miliona dolara, a jedan od investitora je Dreamers VC glumca Vila Smita.

Vladimirova borba sa rakom trajala je čitavu deceniju, a iz nje je, kako kaže, izašao jači, pametniji i sa dubljom percepcijom zdravlja.

„Tokom vremena sam shvatio kako okruženje može da utiče na zdravlje našeg tela – od hemikalija koje koristimo, hrane i vode koju unosimo, do vazduha koji udišemo. Godine fizikalne terapije naučile su me da bolje razumem svoje telo, njegova ograničenja i prednosti“, kaže Vladimir.

Motivisan ovim saznanjima zasnovanim na ličnom iskustvu, a vođen željom da i drugima olakša brigu o sopstvenom zdravlju, Vladimir je osnovao kompaniju Better & Better, koja proizvodi vegansku pastu za zube obogaćenu vitaminima i mineralima. U pitanju je proizvod koji funkcioniše po principu „mikrodoziranja“, odnosno češćeg unosa manjih doza vitamina, tokom stečene navike svakodnevnog pranja zuba.

Da je svojom idejom pogodio pravo u metu, svedoči i to što ju je sa čak četiri miliona dolara podržalo više investitora – čak 40 odsto svih sakupljenih sredstava došlo je od investitora iz Srbije, uključujući i Tihomira Bajića, najpoznatijeg Srbina u Silicijumskoj dolini, ali i glumca Vila Smita i njegov Dreamer’s Fund.

„Moje sopstvene borbe i životni put naterali su me da shvatim koliko je teško stvarati i održavati dnevne rituale. Zato želimo da pomognemo ljudima da poboljšaju svoje zdravlje – bez tableta, nepotrebnih sastojaka i dodatih troškova. Kada vitamine uzimamo na tradicionalni način, putem gastrointestinalnog trakta, naše telo apsorbuje samo 10-20 odsto korisnih materija. S druge strane, upotrebom naše Energy paste za zube, koja sadrži vitamine B12 i D3, taj broj raste i na 40-60 odsto, putem direktnog kontakta sa jezikom i desnima“, pojašnjava Vukićević.

Pored Energy i Purity pasta za zube, Better & Better je takođe lansirao prirodni konac bez plastike i četkicu za zube od bambusa, kako bi kupcima pružio kompletan set za oralnu negu. Oba proizvoda se mogu dopunjavati, smanjuju otpad i pomažu u održavanju oralne higijene. Vukićević takođe planira da počne proizvodnju sprejeva za osvežavanje usta, šampona i krema za ruke jer se fokusira na uvođenje novih načina za najdelotvorniji unos vitamina.

Better & Better samo je jedan od mnogih dosadašnjih uspeha koje je Vladimir Vukićević postigao u startap svetu. Njegove prve dve kompanije RocketHub, globalna platforma koja je pomogla hiljadama preduzetnika, umetnika i naučnika da prikupe milione dolara i Meural, posvećena spajanju vizuelnih umetnika i publike, ostvarile su zapažene rezultate, pre svega u Americi.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x