‘Kentkart’: Iz vozila javnog prevoza u Beogradu nestaju ‘validatori’ plaćanja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Milan Obradović/DS
Podelite vest

Turska kompanija “Kentkart” koja upravlja plaćanjem javnog gradskog prevoza u Beogradu, saopštila je da su njeni zaposleni prilikom redovne kontrole konstatovali nestanak iz vozila velikog broja uređaja za potvrđivanje plaćanja – “validatora”.

Navedeno je da je samo do 12.00 časova konstatovan nestanak “validatora” na linijama javnog prevoza 88, 52, 31, 17, 85, 23, 95, 65, 77, 13.

“Imajući u vidu činjenicu da je kompanija Kentkart 28. aprila dobila obaveštenje o jednostranom raskidu Ugovora o javno-privatnom partnerstvu (s Gradom Beogradom), čime na snagu stupa otkazni rok od 30 dana koji ističe 28. maja, kada će se ugovor smatrati raskinutim, navedena situacija predstavlja još jedno grubo kršenje zakonskih i ugovornih propisa”, navela je ta kompanija.

“Kentkart” kaže da je nezvanično saznano da je nalog za uklanjanje “validatora” stigao prevoznicima od novog gradskog JКP “Naplata prevozne usluge Beograd” i ukazuje da je o tome obvestila pravosudne organe.

Kompanija je naglasila da joj nije stiglo obaveštenje da će “validatori” biti uklonjeni pre zakonskog isteka roka za raskid ugovora i da očekuje da Grad Beograd “preuzme odgovornost za onemogućavanje naplate prevoza i sve posledice”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x