Kerber sa Nišlijama slavi 40. rođendan: „Grmeće“ Tvrđava od emocija i hitova

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Niške Vesti
Podelite vest

Grupa Kerber će sa Nišlijama proslaviti 40-ti rođendan u subotu 11. juna na Letnjoj pozornici, za koju popularni Gale kaže da je pravo mesto za obeležavanje njihovog jubileja.

Njihove pesme nisu samo hitovi već pravi evergrin, slažu se Nišlije koje željno čekuju koncert koji je prema izjavama organizatora skoro rasprodat, jer je kako tvrde ostalo još nešto malo karata.

„Radujem se što sviramo ovde u Tvrđavi, simbol je grada i mesto nam je tu posle svih ovih godina. U subotu neće biti običan koncert samo to mogu da najavim sve ostalo ćete doživeti. Mi se već od četvrtka postavljamo sa svim propratnim tehničkim stvarima. Sinoć je usaglašen program, kao i uvek dogovorili smo se baš oko svih pesama bez glasa protiv”, kaže Goran Šepa – Gale, frontmen grupe “Kerber”.

Prema najavama članova grupe biće izvedene i pesme novijeg datuma, tačnije sve koje su snimljene a posebna draž biće izvođenje pesama sa prvog albuma, jer kako kaže Gale neke od numera nisu izvedene baš dugo.

On je rekao da više posle ovog rođendana ne broji godine i da je od sada vreme „zamrznuto“.

“Vreme staje upravo sad i ne brojimo više godine, samo uživamo u muzici sve dok se dobro osećamo, mi i publika koja nas  prati, a u narednim godinama slavimo život”, rekao je uz osmeh frontmen ovog legendarnog niškog benda.

On dodaje da je zadovoljan interesovanjem za koncerte gde se ponovo sve budi, jer kako kaže za ovu godinu imaju zakazano već 20 koncerata što je divno posle svega što se izdešavalo.

Podsetimo, “Kerber” je jubilej dug četiri decenije trebalo da proslavi prošlog septembra, ali je koncert otkazan zbog bolesti jednog od članova benda.

Grupa Kerber je krenula sa svirkama 1981. godine od tadašnjih članova grupe Top. Grupa je naziv dobila po biću iz grčke mitologije, troglavom psu sa zmijskim repom koji čuva ulaz u podzemni svet. Prvi veliki uspeh Kerber je doživeo 1983 . godine pobedom na čuvenom Omladinskom festivalu u Subotici. Prvi album “Nebo je malo za sve” objavljen je 1982. godine a u svojoj karijeri imaju 6 studijskih albuma 3 live albuma i 5 kompilacija. 

Hitovi „Kad ljubav izda“, „Ratne igre“, „Na raskršću“, „Bolje da sam druge ljubio“ i mnogi drugi pa sve do najnovijeg izdanja pesme „Bestraga“ zagrmeće sa niške Tvrđave u subotu 11. juna od 21 sat.

Kapija letnje pozornice će biti otvorena od 19:30 tako da će publika moći udobno da se smesti na vreme bez žurbe. Organizatori napominju da svi oni koji imaju karte za prošlogodšinji koncert koji nije održan, moraju da dođu do prodajnog mesta gde su nabavii karte i tamo ih zamene za važeće uz malu doplatu.

Dok čekamo koncert u subotu na popularnoj niškoj pozornici, „obnavljamo gradivo“ uz Mini koncert sa njihovog Youtube kanala.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x