KFOR: Pitanje otvaranja mosta na Ibru treba rešiti političkim dijalogom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Saša Đorđević
Podelite vest

Mirovne snage NATO-a na Kosovu (Kfor) saopštile su da pružaju neophodnu bezbednosnu podršku kako bi diplomatski napori predvođeni EU mogli napredovati i da pitanje otvaranja glavnog mosta na Ibru u Mitrovici treba rešiti političkim dijalogom.

Prošlog vikenda, Skupština opštine Severna Mitrovica odlučila je da ponovo otvori glavni most preko reke Ibar, na predlog odbornice Pokreta Samoopredeljenje.

Kfor je za RTV 21 saopštio da nastavlja da prati lokalni razvoj i da je usredsređen na sprovođenje svog mandata da obezbedi mirno i sigurno okruženje, kao i slobodu kretanja za sve zajednice na Kosovu.

Na predlog odbornice Samoopredeljenja, Skupština opštine Severna Mitrovica tokom prošle nedelje donela je odluku o otvaranju glavnog mosta na Ibru koji deli južni od severnog dela Kosovske Mitrovice.

Izuzev jedinog srpskog odbornika u ovoj opštini koji je bio protiv i jednog uzdržanog odbornika, odluku je podržala preostala većina, odnosno 11 glasova.

Predsednik Skupštine opština Severna Mitrovica Nedžat Ugljanin je rekao da će ovu odluku dostaviti Ministarstvu administriranja.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x