Kisić: Radimo na usvajanju dve nove strategije za podsticanje rađanja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju aktivno radi na usvajanju dve nove strategije – za podsticanje rađanja i za očuvanje i unapređenje reproduktivnog zdravlja, izjavila je resorna ministarka Darija Kisić.

Kako se navodi u saopštenju, na panelu “Porodice, seksualno i reproduktivno zdravlje tokom životnog doba” u Ženevi, Kisić je rekla da je Vlada Srbije već usvojila i novu Strategiju aktivnog i zdravog starenja, koja donosi novi koncept po pitanju starenja i svrstava Srbiju u red evropskih zemalja koje dugoročno i na proaktivan način posmatraju proces starenja.

“Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju strateški podržava i osnažuje instituciju porodice, kao najvredniji nacionalni resurs, svesno da snažna i sigurna porodica doprinosi zdravom okruženju, jačoj ekonomiji, a na taj način i stabilnoj državi”, rekla je ministarka.

Kisić je, kao najvažnije oblike podrške porodicama izdvojila roditeljski dodatak, čiji su iznosi u poslednjih deset godina uvećani za deset puta, plaćeno porodiljsko odsustvo, subvenciju za kupovinu prve nekretnine koja se dodeljuje majkama po osnovu rođenja deteta, kao i podršku u procesima vantelesne oplodnje.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x