Koalicija NADA traži zabranu festivala Mirdita, dobar dan

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Amir hamzagić/EV
Podelite vest

Koalicija NADA zatražila je danas zabranu održavanja festivala „Mirdita, dobar dan“ u Beogradu, jer smatra da se na tom skupu promoviše secesija Kosova i da je taj skup štetan po interese države.

Jedan od lidera koalicije NADA Miloš Jovanović rekao je u saopštenju da se na tom festivalu „na perfidan i podmukao način, pod velom kulturnih dešavanja u Beogradu“, promoviše secesija Kosova, čime se podriva ustavno-pravni poredak Srbije.

„Paralela dešavanja u Ukrajini i na Kosmetu, što je tema jedne od debata, zlonamerna je i opasna, sa jasnim cilјem udalјavanja naše zemlјe od svojih saveznika koji u SB UN brane rezoluciju 1244“, naveo je Jovanović u saopštenju.

Jedan od lidera te koalicije Vojislav Mihailović ocenio je da predstavnicima kosovskih nevladinih organizacija treba zabraniti da dođu u Beograd i učestvuju na tom festivalu jer su tražili iseljavanje jedine preostale Srpkinje u Djakovici Dragice Gašić.

„Umesto toga, njima će biti omogućeno da u sred Beograda nastave antisrpsku kampanju. Umesto dodvoravanja stranim ambasadama zbog organizovanja multietničkih manifestacija, vlast bi trebala da brani dostojanstvo našeg naroda i države“, naveo je Mihailović.

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x