KOLORADO na naš način! Kanjon reke Jerme

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: V.M.

Prema podacima Turističke organizacije Srbije, više od polovine onih koji žele da putuju odlučiće se za odmor u Srbiji.

Povećan broj domaćih turista, trend je od lane ali se najverovatnije nastavlja i ove godine. Domaći turisti se češće i radije odlučuju za ostanak u zemlji, praktikuju dvodnevne izlete ili jednodnevni obilazak regije gde žive.

“Nestvarna tišina koju remeti samo šum reke i cvrkut ptica, zelene oaze između kojih se uzdižu stene koje je priroda klesala hiljadama godina, dva manastira iz 14. i 19.veka, specijalni rezervat prirode kanjon reke Jerme! Zbog konfiguracije terena i lepote često upoređivan sa Koloradom! Tako zvuči najkraća preporuka za sve ljubitelje istraživanja i avanture u prirodi, na području između Pirota i Dimitrovgrada”.

Smešteno između reke i stena, nalazi se i selo Vlasi, idealna baza za obilazak okoline. Meštani se nadaju da će im blagodeti koje im je priroda podarila oživeti selo.

U avgustu se ranije održavavala manifestacija koja promoviše dolinu reke Jerme – “Avanturistički aut-dor festival”. U pitanju je oko 20 različitih sportsko-rekreativnih programa, posetioci sami biraju na koji način će doživeti avanturu u netaknutoj prirodi.

VIDEO: Cinemanis travel

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x