Kombinovana nastava od ponedeljka u srednjim školama u Beogradu, Nišu i Velikom Gradištu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: V.P.
Podelite vest

U srednjim školama u Beogradu, Nišu i Velikom Gradištu od ponedeljka, 15. novembra biće primenjivan kombinovani model nastave koji podrazumeva neposrednu i onlajn nastavu.

Kako je saopštilo Ministarstvo prosvete, u ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjuje se prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu.

Pozivajući se na podatke Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”, iz ministarstva su naveli da je od 1. do 7. novembra registrovano 1.667 slučajeva infekcije u uzrastu od šest do 18 godina, što kako se navodi, čini 0,22 odsto školske dece.

U prethodnih 10 kalendarskih dana, 45 odeljenja sa 16 i manje učenika, odnosno 0,12 odsto, prešlo je sa neposrednog rada na onlajn nastavu zbog najmanje tri slučaja infekcije.

Navodi se i da je 406 odeljenja sa 17 i više učenika, odnosno 1,07 odsto prešlo sa neposrednog na kombinovani model nastave zbog najmanje dva slučaja infekcije medju djacima a da je 48 grupa ili 0,13 odsto prešlo sa kombinovane na onlajn nastavu u prethodnih 10 dana zbog tri slučaja infekcije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x