Kompanija Ziđin Srbija: U rudniku Čukaru Peki spremno dočekana zimska sezona

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/Serbia Zijin Mining d.o.o Bor)
Podelite vest

Kompanija Srbija Ziđin majning (Serbia Zijin Mining) danas je saopštila da je sprovela je sve neophodne pripreme za nesmetan rad tokom zimske sezone i spremno je dočekala prve snežne padavine.

“Kao odgovorno preduzeće koje upravlja rudnikom sa 1.244 zaposlena, kompanija je jesenje dane iskoristila za nabavku potrebne mehanizacije, kupljeni su agregati i obezbeđena oprema, kako bi se rad u rudniku Čukaru Peki, nadomak Bora, tokom zime, bezbedno i nesmetano odvijao”, navodi se u saopštenju.

Uz redovnu proveru mehanizacije i kontrole vozila, na vreme su kupovljene i zamenjene zimske gume na kamionima i putničkim automobilima, obezbeđeno je 50 tona soli za prve snežne padavine i završena kupovina dodatnih mašina za kamion za čišćenje snega, koji će omogućiti posipanje soli i čišćenje saobraćajnica, a time i nesmetano kretanje putevima na području rudnika Čukaru Peki, koje osim zaposlenih, svakodnevno koristi i lokalno stanovništvo iz okolnih borskih sela.

Osim mehanizacije i agregata za održavanje prohodnosti puteva u zimskom periodu, kompanija je nabavila i ručnu mašinu za čišćenje snega i alat za čišćenje prilaza objektima i pogonima.

Podeljene su i zimske radne uniforme i kupljena dodatna grejna tela za prostorije u kojima radnici borave u toku radnog dana. Obezbeđeno je 1.500 kompleta zimskih zaštitnih radnih odela i višeslojnih zimskih jakni i 2.300 pari zaštitnih radnih cipela.

Za celokupnu pripremu zimske sezone kompanija je do sada izdvojila 66 miliona dinara.

Pored nabavke dodatnih 1.500 kompleta radnih uniformi, u toku je i redovna nabavka rizle, koja može biti korišćena i za posipanje saobraćajnica na području rudnika Čukaru Peki.

“Zbog svih preduzetih mera i redovnih aktivnosti koje se u cilju bezbednosti i zdravlja radnika u kompaniji u kontinuitetu sprovode, a posebno stručnosti zaposlenih, posedovanja savremenih vozila, nove opreme i dovoljne količine materijala za nesmetan rad u zimskom periodu, verujemo da će broj bezbedno provedenih radnih dana u kompaniji nastaviti da raste, kao i da će Srbija Ziđin majning i tokom zime nastaviti da beleži dobre proizvodne rezultate”, ističe se u kompanijskom saopštenju.

(BETAPHOTO/Serbia Zijin Mining d.o.o Bor)

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x