Kompletno rukovodstvo Opštine Knjaževac podnelo ostavku

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Milan Đokić, koji je prethodnih deset godina vodio Opštinu Knjaževac, podneo je danas ostavku na tu funkciju. Isto su učinili i njegov zamenik i kompletno opštinsko veće. Ukoliko se u narednih mesec dana ne izabere novo opštinsko rukovodstvo u Knjaževcu će biti raspisani vanredni lokalni izbori.

Đokić je o ostavci na funkciju predsednika opštine, govorio na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta održanoj u ovoj godini. Tada je podsetio da je za 10 godina Knjaževac sa dna tabele stigao među lidere u Srbiji, u svim oblastima. Usvajanjem budžeta za 2022. i kreiranjem ambicioznih planova i programa za godine posle, iskazana je težnja da Knjaževac strateški bude pozicioniran kao jedna od opština sa najrazvijenijom infrastrukturom, poljoprivredom, lider u turizmu, ekološki najodgovornija i najčistija opština u Srbiji, kao i da i dalje bude najjača u sektoru malih i srednjih preduzeća.

Možda ima onih koji misle da nam ne trebaju novi hektari višanja, dunja i šljiva, već zaparložene njive. Možda neko misli da nam ne treba dalji razvoj na Staroj planini ili eksploaatacija tople lekovite vode u svrhu banjskog turizma, Možda neko misli da sve treba da ostane kao što je bilo nekad i da ne treba da se radi dalje. Želimo da čujemo mišljenje građana, a najbolje mesto i vreme za to je dan održavanja predsedničkih i parlamentarnih izbora. Neka se Knjaževčani tada izjasne da li žele politiku daljeg razvoja ili politiku blokada ulica, uvreda, laži. Možda će se odlučiti i za to, na njima je. Mi smo tu zbog građana i za građane. Kako radili tako nam bog pomagao“, rekao je Đokić.

Pored Đokića ostavke su podneli i njegov zamenik Branislav Josifović i kompletno opštinsko veće.

Izbori u Knjaževcu biće održani istog dana kada i predsednički i parlamentarni, kako se najavljuje, 3.aprila 2022. godine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x