KOMS: Najviše mladih na listama Čedomira Jovanovića, Nacionalnog okupljana i Narodne stranke

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: FaceBook Krovna Organizacija Mladih Srbije
Podelite vest

Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) saopštila je da, za decembarske izbore, najveći broj mladih kandidata za narodne poslanike imaju Izborna lista “Čedomir Jovanović – Moramo drugačije” – 39 i koalicija “Nacionalno okupljanje” (Dveri i Zavetnici), njih 38.

Ta organizacija, koja vrši monitoring izborne kampanje je dodala u saopštenju da Savez vojvođanskih Mađara (SVM) ima 37 mladih kandidata za narodne poslanike a Narodna stranka njih 32.

“Jedina lista koja nema mlade kandidate je “Politička borba se nastavlja – Šaip Kamberi”, piše u saopštenju.

Najveći broj mladih kandidata u prvoj polovini izborne liste, kako su saopštili, ima SVM, 22 kandidata, lista “Čedomir Jovanović – Moramo drugačije” ima njih 21 a Narodna stranka 19 kandidata u prvoj polovini izborne liste.

KOMS je precizirao da je objavio četvrti monitoring izveštaj izborne kampanje za period od 27. novembra do 3. decembra, te da se mladima u ovom periodu obraćalo 6 od 11 lista, sa ukupno 17 poruka za mlade, što je pad u odnosu na prethodnu nedelju.

U saopštenju piše da se mladima nisu obraćale liste Socijalističke partije Srbije, Srpske radikalne stranke, koalicije “NADA”, “Mi – Glas naroda” i “Mora drugačije”.

“Najviše poruka usmerenih na mlade ponovo je imala koalicija oko Srpske napredne stranke – sedam obraćanja, a nju su pratile koalicije “Nacionalno okupljanje” i “Srbija protiv nasilja” sa po četiri obraćanja”, piše u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x