Koncert Big Benda RTS i Vladimir Nikolov u Domu omladine

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: promo Dom omladine Beograda
Podelite vest

U Velikoj sali beogradskog Doma omladine u subotu 26. marta od 20 sati najavljen je koncert Big Benda RTS sa kompozitorom i dirigentom Vladimirom Nikolovim. Na koncertu će premijerno biti predstavljen njegov novi umetnički projekat “Krik”.

Vladimir Nikolov je kompozitor čija muzika obuhvata širok spektar izraznih sredstava i žanrova, koristeći iskustva iz klasične muzike i džeza kao polaznu tačku.

Već duže vreme je “iza scene” u ulozi aranžera u svetskim orkestarskim projektima, ali često nastupa i kao autor, dirigent, pijanista i gitarista sa renomiranim solistima i ansamblima.

Program pod nazivom “Krik” sačinjen je od kompozicija koje je napisao u proteklih nekoliko godina. Stilski su veoma raznolike i čine organski spoj savremenog džeza, folklora i minimalizma.

“Krik” je i naslovna kompozicija, koja je nastala tokom prvih dana zaključavanja tokom pandemije.

“Krik” je oslobađanje energije, ali i bunt protiv površnosti, ističe Nikolov.

Ovaj koncert samo je prvi u nizu planiranih tokom 2022. godine, u sklopu nastavka programsko-poslovne saradnje između Muzičke produkcije RTS i Doma omladine Beograda.

“Zajednička kulturna misija i visoki umetnički i stručni kriterijumi u kreiranju i izvođenju programa, predstavljaju jednu od glavnih uporišnih tačaka buduće saradnje ove dve institucije”, kaže organizator Dom omladine Beograd.

Big Bend RTS je preko 70 godina reprezent vrhunskih umetničkih dometa u džez muzici, sa najvišim standardima u izvođenju ove vrste muzike.

Dom omladine Beograda, kao institucija koja od 1971. godine organizuje Beogradski džez festival – najstariji i međunarodno najugledniji srpski džez festival, kontinuirano radi na promociji džez muzike kao umetničke forme i daje podršku srpskoj džez sceni.

Tokom narednih meseci, publici u Domu omladine zajednički će predstaviti izuzetne umetničke programe u izvođenju Big Benda RTS i istaknutih domaćih i inostranih solista i kompozitora, koji će nastupiti kao specijalni gosti.

Ulaznice po ceni od 1000 RSD su u prodaji na Ticket Vision blagajni u Domu omladine, a u pitanju su numerisana sedeća mesta, istakli su organizatori.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x