Koncert Evelin Gleni 9. oktobra u Novom Sadu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: BetaPhoto/Dragan Gojić

Koncert svetski poznate perkusionistkinje Evelin Gleni i eksperimentalnog muzičara iz Sente Silarda Mezeija biće održan 9. oktobra u Gradskoj koncertnoj dvorani u Novom Sadu, saopštila je danas Fondacija Novi Sad – Evropska prestonica kulture.

To će biti uvod u poslednji programski luk Evropske prestonice kulture „Druga? Evropa“, a danas je počela prodaja ulaznica po ceni od 500 dinara, navedeno je u saopštenju.

Evelin Gleni je dvostruka dobitnica Gremi nagrade, a Silard Mezei je muzičar i kompozitor izvodi i komponuje savremenu improvizovanu muziku.

Gleni je gluva od svoje 12 godine i nastupa bosonoga da bi, kako je objasnila, celim telom osetila muziku.

Pre improvizacije sa Mezeijem, Evelin Gleni će izvesti i delo „Komad za ples“ kompozitora Džejmsa Kijana, koje je komponovano za nju.

Evelin Gleni i Silard Mezei su 2018. godine snimili album improvizovane muzike pod nazivom „The Core-tet Project“ sa još dva vrsna improvizatora, Džonom Hemersamom i Majklom Džeferijem Stivensom.

Ovo će biti njihovo prvo zajedničko izvodjenje pred publikom u sklopu projekta „Kreativne ambasade i ambasadori“, čiji je cilj povezivanje velikih svetskih zvezda sa umetnicima iz Srbije.

Evelin Gleni će u Novom Sadu održati i inkluzivnu radionicu „Oseti zvuk“, 8. oktobra u Muzičkoj školi „Isidor Bajić“, namenjenu muzičarima, nastavnicima muzike, plesačima, defektolozima, aktivistima i svima koji se aktivno bave muzikom i inkluzijom.

Programski luk „Druga? Evropa“ biće „veliko finale“ Evropske prestonice kulture, koji će od 7. oktobra do 27. novembra pokrenuti pitanja dominantnih vrednosti u evropskoj kulturi i umetnosti i dovesti do otkrivanja drugačijih, alternativnih, marginalizovanih, manjinskih i buntovnih izraza, naveli su organizatori.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x