Koncert Evelin Gleni 9. oktobra u Novom Sadu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Dragan Gojić
Podelite vest

Koncert svetski poznate perkusionistkinje Evelin Gleni i eksperimentalnog muzičara iz Sente Silarda Mezeija biće održan 9. oktobra u Gradskoj koncertnoj dvorani u Novom Sadu, saopštila je danas Fondacija Novi Sad – Evropska prestonica kulture.

To će biti uvod u poslednji programski luk Evropske prestonice kulture “Druga? Evropa”, a danas je počela prodaja ulaznica po ceni od 500 dinara, navedeno je u saopštenju.

Evelin Gleni je dvostruka dobitnica Gremi nagrade, a Silard Mezei je muzičar i kompozitor izvodi i komponuje savremenu improvizovanu muziku.

Gleni je gluva od svoje 12 godine i nastupa bosonoga da bi, kako je objasnila, celim telom osetila muziku.

Pre improvizacije sa Mezeijem, Evelin Gleni će izvesti i delo “Komad za ples” kompozitora Džejmsa Kijana, koje je komponovano za nju.

Evelin Gleni i Silard Mezei su 2018. godine snimili album improvizovane muzike pod nazivom “The Core-tet Project” sa još dva vrsna improvizatora, Džonom Hemersamom i Majklom Džeferijem Stivensom.

Ovo će biti njihovo prvo zajedničko izvodjenje pred publikom u sklopu projekta “Kreativne ambasade i ambasadori”, čiji je cilj povezivanje velikih svetskih zvezda sa umetnicima iz Srbije.

Evelin Gleni će u Novom Sadu održati i inkluzivnu radionicu “Oseti zvuk”, 8. oktobra u Muzičkoj školi “Isidor Bajić”, namenjenu muzičarima, nastavnicima muzike, plesačima, defektolozima, aktivistima i svima koji se aktivno bave muzikom i inkluzijom.

Programski luk “Druga? Evropa” biće “veliko finale” Evropske prestonice kulture, koji će od 7. oktobra do 27. novembra pokrenuti pitanja dominantnih vrednosti u evropskoj kulturi i umetnosti i dovesti do otkrivanja drugačijih, alternativnih, marginalizovanih, manjinskih i buntovnih izraza, naveli su organizatori.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x