Koncert kod Pobednika na platou Kalemegdana

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: promo ArtLink
Podelite vest

ArtLink već tradicionalno predstavlja najbolje muzičare sa Balkana ujedinjene u projektu Kamerata Balkanika, koji ove godine organizuje muzičku rezidenciju sa maestrom Srboljubom Dinićem uz podršku Ambasada Švajcarske i Fonda za Zapadni Balkan. Koncert se održava na platou kod Pobednika 23, jula u 20 sati.

Koncert kod Pobednika 23. Jula predstavlja klavirski duo Bajalica – Djukic, trio koji čine pijanistkinja iz Srbije Daria Samofalova, crnogorski violinista Marko Simović i čelistkinja iz Sarajeva Belma Alić, kao i regionalni kamerni orkestar Kamerata Balkanika čiji je osnivač pijanistkinja Jovanka Višekruna Janković i koji se realizuje u saradnji sa partnerima iz regiona-  ArtPlus Tirana i Međunarodni centar za Mir Severne Makedonije.

ArtLink Kamerata Balkanika, je regionalni kamerni orkestar sastavljen od najtalentovanijim mladih muzičara iz regiona, a izrastao je iz ansambla „ArtLink mladi virtuozi“. Orkestar je prvi put formiran u okviru projekta „Balkan-Višegrad kulturni most“, koji je podržan od Međunarodnog Višegradskog fonda, a svoju misiju nastavlja i kroz novu regionalnu i evropsku platformu za mlade talente. Misija ovog kamernog ansambla jeste da predstavi najbolje mlade umetnike iz regiona, kao i sam region zapadnog Balkana na jedan novi način kroz prizmu uspešnih mladih ljudi koji svojim primerom i posvećenošću pokazuju dobre rezultate zajedničke saradnje i kreativnosti.

Članovi regionalnog kamernog orkestra su mladi umetnici iz regiona, a kao solisti nastupaju  Lana Zorjan, violina (SRB) i Valentina Lučković, violončelo (SRB), Jovanka Visekruna Jankovic i  Sofija Petrovic.  Dirigent maestro Srboljub Dinić.

————————————————————————————–

Lana Zorjan je trinaestogodišnja violinistkinja koja je  počela da učestvuje na takmičenjima kada je imala 4 godine . Svirala je veliki broj koncerata i takmičenja od prestižnog značaja . Lana tečno govori engleski jezik voli životinje, ples, jogu, da se igra sa mačkama i pravi igračke za njih….

Maestro Srboljub Dinić pored ogromnog broja svetskih orkestara dirigovao je i Simfonijskim orkestrom RTS-a, Beogradskom filharmonijom , Orkestrom narodnog pozorišta u Beogradu, Niškim simfonijskim orkestrom , Orkestrom Hrvatskog narodnog kazališta ……

“Vidimo se na platou kod Pobednika 23 jula u 20h da zajedno uživamo u muzici”, poručuju organizatori.

 

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x