Koncert Nemanje Radulovića u nedelju na Kolarcu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube NemanjaRadulOfficial printscreen
Podelite vest

Violinista Nemanja Radulović će sa ansamblom Double Sens održati koncert u nedelju, 30. oktobra u 20 časova u Kolarčevoj zadužbini na kojem će promovisati prvi album koji je snimio za Warner Classics.

Album Roots (Koreni) je objavljen i za srpsko tržište u izdanju diskografske kuće Mascom kao licenciranog partnera Warner Classics.

Činjenica da je album sniman u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine tokom maja 2021. godine dovela je Beograd na listu prve promotivne turneje ovog albuma. Turneja je počela sredinom oktobra koncertima u Francuskoj.

Ideja za ovaj album se rodila tokom pandemije kovid-19. Tokom ovog perioda, imao sam vremena da duboko promislim o muzici danas, o muzici prošlosti i budućnosti. Kada je zabrana kretanja zbog pandemije počela, pokušao sam da stvaram muziku. Pokušao sam da vežbam ali nisam mogao. Jednostavno, nije bilo pravo vreme za to. Umesto toga, više mi je prijalo da slušam muziku različitih stilova, a muzika koja mi je istinski pomogla da se osećam živim je muzika Mocarta i world music (tradicionalna muzika različitih zemalja sveta). Ona me je povezala sa osnovnim osećanjima naših života: radošću i ljubavlju”, rekao je Radulović povodom izlaska albuma.

Svetski priznati violinistia je istakao da je ovim albumom želeo da podeli ono kroz šta je prolazio prethodne dve godine.

“Pre pandemije, osećao sam da je svet mesto bez granica. Ali taj osećaj je počeo da se menja posle februara 2020. Želeo sam da ponovo povežem zemlje, da ponovo uklonim granice kroz world music, koja zapravo predstavlja osnovu klasične muzike. Takodje, kao umetnik sam imao potrebe za novim izazovima”, dodao je on.

Radulović je takodje rekao da su kompozicije odabrane za ovaj album veoma lične.

“One me podsećaju na članove Double Sens ansambla, na moju porodicu i na one koji više nisu sa nama. Moja želja je da svako otkrije svet bez granica kroz muziku koju izvodi ansambl Double Sens, Ksenija Milošević, Kristina Radulović i Aleksandar Sedlar, i da se oseti isto kao što smo se mi osećali kada smo stvarali ovaj album”, poručio je Nemanja Radulović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x