Konkurs Matice srpske za dela mladih pisaca

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube National Geographic Magazine Srbija printscreen
Podelite vest

Matica srpska otvorila je konkurs za Ediciju “Prva knjiga”, namenjenu mladim piscima koji tek stupaju na književnu scenu, a rok za dostavljanje rukopisa je 1. maj.

Pravo učešća imaju autor ili autorka koji u godini u kojoj konkurišu imaju do 30 godina i prethodno nisu objavili knjigu.

“Rukopis koji se šalje na konkurs mora biti originalno autorsko delo na srpskom jeziku, ćiriličnim pismom, do sada neobjavljeno ni u celosti, niti u delovima”, piše u najavi konkursa.

Rukopis u pet primeraka i kratka biografija autora šalju se ili dostavljaju lično na adresu Matice srpske, sa naznakom “Za ediciju ‘Prva knjiga’ (za Milenu Kulić)”, Matice srpske 1, 21000 Novi Sad.

Autor uz rukopis treba da dostavi autorsku izjavu koju može preuzeti na sajtu Matice srpske. Rukopisi koji su dostavljeni bez te izjave neće biti uzeti u razmatranje. Odluka Uredništva o odabiru podnetih dela biće objavljena na sajtu Matice srpske do kraja avgusta.

Od 1957. goodine, kada je pokrenuta edicija “Prva knjiga” Matice srpske, u njoj je objavljeno 287 naslova poezije, proze, kritike, književne teorije i esejistike.

Među autorima koji su objavljivali u toj ediciji su bili i Dobrica Erić, Mirjana Stefanović, Judita Šalgo, Milutin Petrović, Gvozden Eror, Miro Vuksanović, Vladimir Kopicl, Radmila Gikić, Dragan Velikić, Novica Milić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x