Konkurs za Regionalnu novinarsku nagradu ‘Srdjan Aleksić’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC)
Podelite vest

Konkurs za Regionalnu novinarsku nagradu “Srdjan Aleksić” danas su raspisali nevladine organizacije Helsinški parlament gradjana – Banjaluka, “Lupiga – Svijet kroz obične oči” iz Zagreba, Nezavisno društvo novinara Vojvodine iz Novog Sada i Institut za medije iz Podgorice.

Nagrada se dodeljuje novinarkama, novinarima i medijima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije za novinarsku hrabrost i izuzetnost, za doprinos zajednici, za medije, navodi se u saopštenju.

Kandidate za nagradu mogu nominovati udruženja, neformalne grupe, mreže organizacija civilnog društva, urednici u medijima, novinari, sindikati, naučno-obrazovne institucije, kao i univerzitetski nastavnici iz četiri zemlje.

Rok za nominaciju je 1. novembar.

Novinarke, novinari i mediji ne mogu se direktno prijaviti na Konkurs, ukazuje se u saopštenju.

Više informacija dostupno je na sajtu “Udruženje mreža za izgradnju mira”.

Regionalna novinarska nagrada “Srdjan Aleksić” biće uručena 10. decembra u Banjaluci, povodom Medjunarodnog dana ljudskih prava.

Srdjana Aleksića (1966-1993) iz Trebinja su u januaru 1993. godine u tom gradu na smrt pretukla trojica pripadnika Vojske Republike Srpske zato što je od ubistva spasao sugradjanina Alena Glavovića.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x