Кošarkašice nastavljaju kvalifikacije za Evrobasket protiv Hrvatske i Bugarske

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: KSS
Podelite vest

Evropske šampionke, košarkašice Srbije, nastavljaju svoj put ka odbrani trofeja u kvalifikacijama za Evrobasket koji će se ovog juna održati u Izraelu i Sloveniji.

Posle startnih pobeda protiv Hrvatske u Zaboku i Bugarske u Beogradu, izabranice Marine Maljković u četvrtak i nedelju imaju nova iskušenja u završici kvalifikacija, a protivnice su Hrvatska u Beogradu i Bugarska u Samokovu.

U grupi E u kojoj se nalaze tri reprezentacije, u prvom prozoru pretprošlog novembra odigrane su dve utakmice. Hrvatska je u Botevgradu pobedila Bugarsku – 84:73, da bi tri dana kasnije kod kuće izgubila od Srbije – 84:66. U prošlom prozoru prethodnog novembra, Srbija je u Beogradu pobedila Bugarsku – 79:51, dok je u Vukovaru Hrvatska bila uspešnija od Bugarske – 93:74.

Selektorka Srbije Marina Maljković za ovu akciju računa na 18 igračica, a to su:

Ivon Anderson, Кatarina Vučković, Mina Đorđević, Кatarina Zec, Maša Janković, Nevena Jovanović, Ivana Кatanić, Tina Кrajišnik, Jovana Nogić, Ivana Raca, Nadija Smailbegović, Aleksandra Stanaćev, Dragana Stanković, Кristina Topuzović, Teodora Turudić, Aleksandra Crvendakić, Saša Čađo i Maja Škorić.

Okupile smo se danas i preostale su još dve utakmice u ovim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Prva utakmica je veoma važna, jer igramo kod kuće sa Hrvatskom. To jee kipa koja je od našeg prethodnog duela promenila roster, u smislu da će koristiti naturalizovalu američku igračicu koja će im znatno pomoći. Mislim da je ta utakmica veoma važna za nas, jer smo svesne da su, ukoliko pobedimo, kvalifikacije za nas uspele, da smo uspele da ostvarimo svoj cilj, tako da mislim da je prvi fokus na toj utakmici i da ćemo se potruditi da se u narednih par dana spremimo što bolje – rekla je kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Tina Кrajišnik.

Utakmica Srbija – Hrvatska na programu je u četvrtak od 18.00 časova u novobeogradskoj „Hali sportova Ranko Žeravica“.

Ulaz na utakmicu je besplatan uz ulaznicu.

Srbija kvalifikacije završava u nedelju 12. februara u Samokovu utakmicom protiv Bugarske, koja počinje u 17.00 časova.

Plasman na Evrobasket, pored domaćina Slovenije i Izraela, obezbedile su Španija, Italija i Letonija. Čeka se još sedam reprezentacija pobednika grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane ekipe iz ovih kvalifikacija.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x