Košarkašice Srbije EP počinju utakmicom protiv Turske

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: Nebojsa Parausic
Podelite vest

 Ženska košarkaška reprezentacija Srbije će takmičenje na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu početi duelom sa selekcijom Turske, objavila je danas FIBA.

Evropsko prvenstvo za košarkašice održaće se od 15. do 25. juna u Sloveniji i Izraelu, a FIBA je danas objavila kompletan raspored takmičenja.

Košarkašice Srbije, koje će igrati u Ljubljani, u “Stožicama”, u prvom meču Grupe D grupe sastaće se sa Turskom 15. juna od 15.00.

Izabranice selektorke Marine Maljković će u drugom kolu, 16. juna od 20.45, igrati protiv Slovačke, dok će 18. juna od 15.00 odmeriti snage sa Mađarskom.

Кvalifikacioni mečevi za plasman u četvrtfinale na programu su 19. i 20. juna, dok su četvrtfinala 22. juna.

Polufinala i dva meča poraženih u četvrtfinalima, koji će se boriti za peto mesto koje vodi na Olimpijske igre, zakazana su za 24. jun. Mečevi za peto i treće mesto, kao i veliko finale, odigraće se 25. juna.

Sistem takmičenja će biti isti kao i prethodnih godina. U grupi igra svako sa svakim, a samo prvoplasirane ekipe direktno će u četvrtfinale posle tri odigrana meča. Drugoplasirane i trećeplasirane reprezentacije u grupama igraće jedan kvalifikacioni meč za mesto u četvrtfinalu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x