Košarkašice Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/Dragana Stjepanovic)
Podelite vest

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se sinoć u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je u Ljubljani pobedila selekciju Velike Britanije sa 66:60 (13:10, 16:18, 16:14, 21:18).

Najefikasnija u redovima aktuelnih evropskih prvakinja bila je Jovana Nogić sa 16 poena, dok su Ivon Anderson (pet skokova) i Maša Janković postigle po 10 poena.

U poraženoj selekciji se istakla Temi Fagbenle sa 20 poena i sedam skokova, Kristin Anigve je upisala dabl-dabl sa 13 poena i 14 skokova, a Holi Vinterburn je dodala 13 poena i po šest skokova i asistencija.

Britanija je veći deo prve četvrtine bila u vođstvu, da bi Srbija serijom 8:0 u završnici stigla do prednosti 12:8.

Srbija je prvu četvrtinu zaključila vođstvom 13:10, dok je na početku druge deonice trojkom Nogić povela sa maksimalnih plus šest u prvom poluvremenu.

Britanija se vratila u nastavku druge četvrtine, koja je završena prednošću Srbije 29:28.

Srbija je tri minuta i 20 sekundi pre kraja treće četvrtine napravila seriju 9:0 i povela sa 45:38, ali se Britanija nije predala i do kraja smanjuje na 45:42.

Aktuelne evropske prvakinje su većim delom poslednje četvrtine kontrolisale utakmicu, u dva navrata povele sa osam poena razlike, ali je protivnička ekipa u poslednji minut ušla sa samo četiri poena zaostatka (62:58).

Ipak, Srbija je uspela u nastavku da sačuva prednost i plasira se među osam najboljih.

Srbija u četvrtfinalu u četvrtak od 15.00 igra protiv selekcije Belgije. Pobednik u polufinalu igra sa boljim iz meča u kojem se sastaju Francuska i Crna Gora.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x