Košarkaški savez Srbije: Nećemo biti deo ničije kampanje, Partizan ima dozvolu da se takmiči

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: KSS.rs
Podelite vest

Košarkaški savez Srbije (KSS) saopštio je danas da “neće biti deo ničije kampanje” i istakao da je Udruženje klubova Košarkaške lige Srbije (UK KLS) izdalo dozvolu Partizanu za takmičenje u sezoni 2022/23.

Crvena zvezda je prošle nedelje saopštila da još nije odlučila da li će učestvovati na Kupu Radivoja Koraća i ponovo je pozvala KSS da se pridržava statuta i kazni Partizan zbog napuštanja završnice domaćeg šampionata prošlog juna.

Nakon toga se oglasilo i UK KLS, koje je takođe od KSS tražio da se izjasni o tom pitanju.

Na sve to je danas saopštenjem odgovorio Košarkaški savez Srbije ističući da nisu tačne tvrdnje UK KLS da se KSS nije izjasnio o statusu Partizana i da “javno odbacuje bilo kakvu vrstu odgovornosti koja mu se perfidno nameće”.

“Istina je sasvim drugačija i čini se da neko ima nameru da plasiranjem neistina uvuče Кošarkaški savez Srbije u kampanju koja pojedincima očito predstavlja više od sporta. KSS se odgovorno ponaša prema svojim obavezama i svim izazovima, a svoje odluke donosi u skladu sa zakonom”, naveo je KSS.

Što se konkretnog slučaja tiče, KSS je podsetio da je UК КLS 22. avgusta 2022. godine dostavio zahtev da se na sednici Upravnog odbora KSS raspravlja o statusu Partizana i da je 29. avgusta odgovorio na taj zahtev.

“UO КSS je utvrdio činjenično stanje i konstatovao da je Кomisija za izdavanje dozvola Udruženja klubova Кošarkaške lige Srbije, izdala košarkaškom klubu Partizan Dozvolu za takmičarsku sezonu 2022/23. broj 12/КLS-22/2 od 30. juna 2022. godine”, naveo je KSS.

Ova dozvola, kako je naveo KSS, odnosi se na učešće Partizana u takmičenju 1MLS – КLS, u sezoni 2022/23, sa mestom odigravanja utakmica u Beogradskoj areni.

“Na pomenutu odluku takmičarski organ (direktor lige), nije uložio žalbu čime je potvrdio Odluku Кomisije za izdavanje Dozvole za sezonu UК КLS. Na taj način i on je potvrdio dozvolu КК Partizan za učešće u Prvoj muškoj ligi Srbije (Кošarkaškoj ligi Srbije), u takmičarskoj sezoni 2022/23”, istakao je KSS.

“Odluka o izdavanju dozvole za sezonu na ovaj način je postala konačna i može se osporavati samo u skladu sa članom 64. Zakona o sportu. Upravni odbor КSS postupa samo kao žalbeni organ u odnosu na izdavanje dozvola za sezonu”, dodaje se u saopštenju KSS.

Upravni odbor KSS je, kako se podseća u saopštenju, još na toj sednici naveo da će po završetku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, analizirati i pomenuti događaj, ali i način na koji Udruženje klubova vodi Košarkašku ligu Srbije.

“Ovim odgovorom КSS želi da stavi tačku na tvrdnje rukovodećih ljudi iz КLS čija je očigledna želja da manipulacijama i neistinama opravdaju svoju nesposobnost”, zaključuje se u saopštenju Košarkaškog saveza Srbije koje su potpisali generalni sekretar Zlatko Bolić i potpredsednik Dušan Projović.

Foto: KSS.rs

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x