Kostreš: Vojvodina nije problem, već rešenje

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Liga socijaldemokrata Vojvodine printscreen
Podelite vest

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Bojan Kostreš upozorio je danas sa centralizacija guši Srbiju i pozvao “sve važne činioce našeg društva” da najzad prihvate potrebu decentralizacije Srbije i istinu o tome šta je to autonomija Vojvodine.

Kako je naveo u izjavi za javnost, pojam autonomije Vojvodine svi “centralistički i nacionalistički režimi zloupotrebljavaju decenijama unazad”.

“Njihov razlog za to je jednostavan, da bi crpili i zloupotrebljavali resurse iz svih delova naše zemlje, pa tako i iz AP Vojvodine, neohodno je da se njima upravlja sa jednog mesta – sedišta vlasti i centralističkih elita u Beogradu”, rekao je Kostreš.

Kostreš je istakao da je decentralizacija model po kojem su uređene najrazvijenije države Evope, te da Autonomna Pokrajina Vojvodina “nije problem, već rešenje”.

“Po tom načinu uređenja bi i Vojvodina, ali i Šumadija, jugoistočna Srbija, ali i sve druge regionalne celine koje bi se formirale, mogle same da odlučuju o svojim resursima i o onome što sami stvore”, naveo je predsednik LSV- Vojvođani.

Istakao je i da je neophodno da se vojvođanski prihodi podele na ravne časti – trećina Vojvodini, trećina lokalnoj samoupravi, trećina državi.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x