Kovačević: Bio sam izložen uvredama i teroru većine

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: Facebook Narodna stranka (video printscreen)
Podelite vest

Potpredsednik Narodne stranke (NS) Siniša Kovačević izjavio je da je podneo ostavku na mesto predsednika skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje jer je bio suočen s problemom koji bi se u političkoj teoriji zvao “teror većine” od prvog dana kad je došao na to mesto.

“Sve je pretvoreno u prostor svađa i dezavuisanja poslanika opozicije na svaki način. Bilo je tu najbrutalnijih mogućih uvreda, negiranja predloga koji su bili vrlo kvalitetni i lišeni bilo kakvog stranačkog predznaka, a sve je kulminiralo situacijama zbog ‘tačaka’ koje su vrišteći tražile da budu na dnevnom redu”, rekao je Kovačević, dramski pisac i reditelj, za list Nova.

Kako je istakao, “prosto, terorom većine sve je skidano s dnevnog reda” i “to je već bio znak da je tu, prosto, nemoguće bilo šta uraditi”.

“A onda su usledile i salve primitivizma, pa se tako jedan od poslanika većine obraćao drugom poslaniku s rečima: ‘Pijanduro, marš napolje’. To nije prostor u kojem sam se osećao konforno, niti situacija na koju sam navikao”, naveo je Kovačević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x