Kovačević: Dodatni novac penzionerima u službi Vučićevog produžetka ostanka na vlasti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Predsednik stranke - Da se struka pita Vladimir Kovačević, Foto: BetaPhoto/Pres-sluzba NS - D2SP
Podelite vest

Predsednik stranke Nova-Da se struka pita (Nova D2SP) Vladimir Kovačević izjavio je danas, povodom najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će novih 20.000 dinara pokloniti svakom penzioneru u državi, kako je taj potez licemern i koristoljubiv, jer novac svih građana Srbije predsednik koristi za produžetak ostanka na vlasti.

“Jedini razlog zašto to radite, predsedniče, je zato što penzionera u Srbiji ima 1,6 miliona i trebaju vam za buduće izbore”, kazao je Kovačević.

On je istakao da je “osnovni zadatak svakog ozbiljnog čoveka koji je zašao u zrele godine da nauči pokolenje iza sebe veštini ‘pecanja ribe’ jer se time generacijama obezbeđuje sigurna budućnost”.

“Ako želiš dobro pokolenju, ne poklanjaš mu ribu. Posebno tu ribu ne poklanjaš odlazećim generacijama, uzimajući time budućnost dolazećim generacijama mladih ljudi”, naveo je Kovačević.

Predsednik Nove D2SP je upitao kome ovo “sejanje novca” ide u prilog.

“Pozajmljen novac treba vratiti časnim ljudima, koji su ceo svoj život pošteno radili i zarađen novac uplaćivali za minuli rad. Ne treba im milostinja”, kazao je Kovačević.

On je istakao i da je prvo Vlada Srbije koju je Vučić izabrao “srušila standard življenja u državi, rasplamsala inflaciju, a sada selektivno pomaže samo penzionerima jer mu politički trebaju”.

“Koji domaćin svakodnevno uzima kredite i takav pozajmljeni novac deli kao svoj? To samo može neko ko nikada svojim rukama ništa nije stvorio. Nažalost, takvog predsednika države imamo”, rekao je Kovačević.

Dodao je da mu je žao što se novcem koji je namenjen penzionerima ne stvara platformu koja će stvoriti više prihoda i bolji život zauvek, “već rukom jednog čoveka, bacanjem tuđeg novca, unesrećujemo mnogo generacija iza nas, koje će ovaj novac, koji će već sutra biti zaboravljen, teškom mukom vraćati”.

“Malo je vlada u svetu, kao što je ova naša, koje su javni dug tokom svoje vladavine udvostručile. Svi ekonomisti sveta dobro znaju, pa treba i narod Srbije, da se pozajmljeni novac ne vraća u procentima u odnosu na BDP, već u apsolutnim vrednostima, koje su duplo veće u odnosu na početak vladavine SNS-a”, zaključio je Kovačević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x