Kovačević: Možda se Vučić ogrešio o diplomatski protokol, ali, u odnosu na poštovanje žrtava Jasenovca, to je nevažno

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Predsednik stranke - Da se struka pita Vladimir Kovačević, Foto: BetaPhoto/Pres-sluzba NS - D2SP
Podelite vest

Zvaničnici Hrvatske su pokazali visok stepen osionositi i nerazumevanje za žrtve Drugog svetskog rata i na spominjanje Jasenovca svako mora, i u Hrvatskoj i na bilo kom delu zemaljske kugle, da pogne glavu i zamisli se nad stotinama hiljada pogubljenih, pre svega Srba, kao i Roma i Jevreja, izjavio je danas predsednik Nove stranke-Da se struka pita Vladimir Kovačević.

“Bili smo pre dva dana svedoci incidenta na fudbalskoj utakmici na Maksimiru i skandiranja ‘Ubij Srbina’ i to je samo posledica činjenice da se o Jasenovcu ćuti, a kada se progovori ostane u senci nekakvog protokola i diplomatije”, naveo je Kovačević u saopštenju.

Ocenio je da su “žrtve i njihova sudbina važnije od bilo kog diplomatskog pravila i to se mora reći, pa makar bili sto puta opozicija ovom režimu”.

“Za mene nije važno da li se to desilo Vučiću ili sutra nekome od nas koji budemo vodili Srbiju, važnije je da se sa time prestane i da se ova zemlja tetira na dostojanstven način”, istakao je Kovačević.

Dodao je da kad je su u pitanju žrte nema problem da pokaže podršku predsedniku Srbije, “dokle god on priča da je važno da se i za naše žrtve čuje”.

“Pa tako i mora da se desi iskreno priznanje o stradanju Srba na svim stratištima u Hrvatskoj, a bilo ih je jako mnogo”, naveo je Kovačević.

Mnogi građani Srbije, kako je rekao, odlaze na Jadransko more u Hrvatsku “i tako svi pokazujemo da uvek pružamo ruku i saradnje, i pomirenja i zajedničkog života, ali je pitanje da li u hrvatskoj vlasti postoji ta pružena ruka ili to nije slučaj”.

“Sa privredničkim iskustvom od 30 godina, ne mogu da se setim neke dobro prihvaćene srpske investicije niti proizvoda u Hrvatskoj i jako sam tužan zbog toga. Ako sada nije prilika da to promenimo, mislim da i dalje bolne stvari guramo pod tepih, a to je protiv politike koju zastupa stranka koju predvodim”, naveo je Kovačević.

Ukazao je da “odgovornost za dobre komšijske odnose od danas treba da bude na teretu hrvatskih političara koji nisu sada prošli test, a hrvatsko društvo mora da im u tome pomogne i pokaže svima nama da smo uvek dobrodošli i prihvaćeni, a posebno kad dolazimo da odamo počast na za nas najtežem mestu – Jasenovcu”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x