Kovačević (Narodna): Na grbači nam je zlo sa dna kace

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: Facebook Narodna stranka (video printscreen)
Podelite vest

Potpredsednik i poslanik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je da je “Srbiji na grbači zlo sa dna kace” i da nijedna prethodna vlast nije bila kao aktuelna.

“Dno kace je onaj prostor u koji ulazi prva voćka, prva šljiva koja je otpala. Ona je inicirala sve ovo i ona u sebi definiše i emocionalnu i nacionalnu i svaku drugu konfiguraciju. Ovo što je na dnu srpske kace danas je zlo i naopako i od toga ništa gore nije moglo da nam se dogodi”, rekao je Kovačević na Skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Stari grad.

On je rekao da nijedna prethodna vlasti nije bila kao aktelna.

“Ništa nije bilo kao ovo. Čak ni ono vreme faraonštine brozovske u kojem smo klipeti od 120 kilograma pevali da je ljubičica bela i nosili ga u reveru i divili se njegovoj mudrosti dok su naši očevi ostajali bez brkova, a naši rođaci završavali na Golom otoku, i nikad nije bilo dosta podaništva i dosta ulizištva. Činilo se da smo taj rastvor zasitili, međutim, vidite da smo došli do situacije da može i gore”, dodao je Kovačević.

Kovačević je istakao da je zbunjen činjenicom da je čovek koji je na vrhu države “lišen intelektualnog asortimana da ne prepoznaje laskavce, udvorištvo i ceo taj asortiman zla koji seje oko sebe”.

“Morate biti svesni svoje posebnosti i morate biti svesni da ste na pravom mestu, čak i ako bi vam neko rekao: ‘Ne možete ga pomeriti u narednih 40 godina sa pozicije na kojoj je sada’. Ni mi ni vi nemate pravo da odustanete. E, to je ono što je suština”, rekao je Kovačević članovima Narodne stranke.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je da opozicija najbolji rezultat na izborima može da postigne ako bude nastupila u dva bloka, od kojih bi jedan činile stranke državotvorne opozicije, a drugi prozapadne opozicije.

“Ili ćemo se ujediniti ili ćemo čekati neke druge izbore na kojima će biti moguća promena vlasti. Ako opozicija ne nastupi u dva bloka, onda će se opozicione stranke u kampanji neizbežno gložiti između sebe i neće postići dobar rezultat, a o pobedi tada nema ni govora”, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da postoje izgovori zbog kojih opozicija ne može da nastupi u dve kolone ali da narodu niko neće moći da objasni zbog čega nije bilo dovoljno razuma da se nastupi na jedini način koji donosi promenu vlasti.

“Imamo možda još nekoliko nedelja dok ne budu raspisani izbori. Narodna stranka je otvorena za udruživanje sa strankama državotvorne i patriotske orijentacije. Apelujem na sve koji se politikom ne bave kao biznisom da razmisle o neophodnosti ujedinjenja državotvorne opozicije”, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da je Narodna stranka postavila jasnu liniju razdvajanja – odbacivanje francusko-nemačkog plana za nezavisnost Kosova, i dodao da su upravo zbog toga “letos pritisnuta sva dugmad” sa ciljem da se politika Narodne stranke promeni, ali da taj pokušaj nije uspeo.

“Danas smo, međutim, jasniji i jači i vidljiviji nego ikada kada je reč o našim opredeljenjima”, rekao je Jeremić.

Za predsednika Opštinskog odbora Narodne stranke Stari grad izabran je Goran Koprivica, a izabrani su i delegati za Skupštinu Narodne stranke, zakazanu za 22. oktobar.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x