Kovačević (Narodna stranka): Da više stranka bude oko deklaracije o reintegraciji Kosova

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: Facebook Narodna stranka (video printscreen)
Podelite vest

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević rekao je da bi voleo da su se oko deklaracije o reintegraciji Kosova i Metohije u ustavno-pravni poredak Srbije okupile sve stranke koje misle da je Kosovo neotuđivi deo Srbije.

On je kazao za KTV iz Zrenjanina da se u pregovorima sa Albancima može doći do “racionalnog rešenja koje će tu krizu arhivirati i odrediti taj prostor kao prostor prosperiteta”, prenela je Narodna stranka

Kazao je da bi više voleo da je nedavni skup u beogradskom Medija centru, na kojem je usvojena ta deklaracija, održan u Domu sindikata, jer bi, kako je ocenio, to podrazumevalo jednu vrstu plebiscitarnosti.

Istakao je da je njegov stav jasan – “Kosovo i Metohija je neopozivo, definitivno i zauvek srpsko”, i što ga, kako je kazao, “više otimaju, više je naše”.

Prema negovim rečima, Kosovo pripada Srbiji “u državnom, pravnom i svakom drugom smislu, uključujući i emocionalni”, ali i Albancima koji su tamo rađali decu i sahranjivali roditelje.

Naveo da Narodna stranka “ima emocionalni i intelektualni politički prostor kojeg se drži i trudi se da to bude konstanta”, te da ne odustaje od onoga što je definisala kao “poetičke, političke i ideološke stavove”.

“Da li će u jednom trenutku tome biti blizu biciklisti, a u sledećem filatelisti, to zavisi od biciklista i filatelista”, rekao je Kovačević.

Tu deklaraciju su nedavno predstavili predstavnici Dveri, Zavetnika, Nove Demokratske strake Srbije, Pokreta obnove Kraljevine Srbije i Narodne stranke kao i grupa profesora.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x