Kovačević (Narodna stranka): Stav Vučića o ostavci je motiv za opozicione birače da izađu na izbore

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: Facebook Narodna stranka (video printscreen)
Podelite vest

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević ocenio je da je najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će podneti ostavku ako opozicija pobedi na parlamentarnim izborima motiv za opozicione birače da izađu na glasanje 17. decembra.

“Ako ćemo 17. decembra biti u priliku da kažemo Vučiću zbogom, onda bi svi trebalo da izađu na izbore i da mandat predsednika Republike skrati za tri godine”, kazao je on u emisiji “Utisak nedelje” na televiziji Nova S.

Kovačević je ocenio da je “to (Vučićeva izjava) poziv svim građanima da izađu na izbore” i , kako je dodao, “pomognu nam da smenimo Vučića”, saopštila je Narodna stranka.

Rekao je da “desni ili konzervativni blok u značajnoj meri može da doprinese padu režima” ako, kako je upozorio, ” ne bude predomišljanja u ključnom trenutku i preplivavanja na drugu stranu“.

Kazao je i da je “celina otadžbine“ i očuvanje Kosova u sastavu Srbije glavna tema predstojećih izbora, te da Narodna stranka ima plan i za najvažnija ekonomska pitanja.

Smatra da “nema nikog ko bi se u Španiji i Francuskoj bavio ekonomskim temama u situaciji u kojoj bi trebalo da se opredeljuje da li će Katalonija steći nezavisnost ili Korzika da ode“.

“Ali ne može se negirati ljudska glad i kolektivizovana nesreća i činjenica da nam deca u toj meri odlaze i da se Srbija najčešće vidi iz aviona ili na retrovizoru“, dodao je Kovačević.

Naveo da je auto-put u Srbiji bez tunela skuplji nego auto-put u Nepalu, a da je, kako tvrdi, “lubenica u Sremu skuplja nego u Crnoj Gori”.

„Kradu nas surovo i bezočno. Narodna stranka ima odgovore na krucijalna pitanja, mi smo ozbiljni ljudi“, rekao je Kovačević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x