Kovačević (Nova D2SP): Kad dođemo na vlast radnici će imati 13. i 14. platu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Predsednik stranke - Da se struka pita Vladimir Kovačević, Foto: BetaPhoto/Pres-sluzba NS - D2SP
Podelite vest

Predsednik stranke Nova-Da se struka Pita (D2SP) Vladimir Kovačević izjavio je da će, kada njegova stranka bude došla na vlast, radnici imati 13. i 14. platu.

“Već smo u mnogo navrata iznosili predloge za ekonomski napredak Srbije, rekli smo da je ekonomski patriotizam prva stanica ka ekonomskom integritetu koji kao narod još nikad nismo osvojili”, rekao je Kovačević, saopštila je stranka.

On je predložio da svaki poslodavac, koji je tokom prethodnih 12 meseci isplatio uredno svojim radnicima platu i uredno platio poreze i doprinose na plate svojih radnika državi, stekne pravo isplate radnicima 13. plate pred godišnji odmor i 14. plate pred Božić, bez plaćanja poreza i doprinosa.

Kako je objasnio, država na taj način ne bi bila nimalo oštećena “jer je uzela od poslodavaca i radnika ono što je htela na predhodno 12 isplaćenih plata, a poslodavci bi konačno došli u priliku da pokažu svojim radnicima da su na istoj strani naspram države”.

Dodao je da bi ovakav program prvi put izvršio pritisak na državu da sledi inicijativu poslodavaca.

Kovačević je naglasio da se Nova D2SP takođe zalaže da se u javnosti plata iskazuje kao bruto, a ne, kao dosad, po neto osnovici.

“Na taj način bi svi radnici uočili da zapravo zarađuju 60 odsto više sredstava od onih što nose kući, pa bi, konačno, počeli da postavljaju pitanja svojoj državi šta radi sa 60 odsto sredstava koji su oni zaradili, poslodavci isplatili i na šta su utrošeni. Vreme je za promene, mi ih zagovaramo svojim iskustvom zarad koristi svih i nadamo se da ćemo biti u prilici da ih sprovodimo već posle prvih narednih izbora”, rekao je on.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x