Kovačević (Nova D2SP): Opasno je Kurtijevo povezivanje Beograda sa Kremljom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Predsednik Nove stranke - Da se struka pita Vladimir Kovačević, Foto: (BETAPHOTO/Pres-sluzba NS - D2SP)

Predsednik Nove stranke – Da se struka pita (Nova D2SP) Vladimir Kovačević ocenio je danas da je opasno ignorisati to što premijer Kosova Aljbin Kurti “vešto iskorišćava” složenu političku situaciju između zapadnog sveta, SAD i Rusije i svrstava Srbiju na stranu Rusije.

“To može imati nesagledive ekonomske posledice ukoliko nas ta inicijativa pred Zapadom istinski oboji u boje ‘male Rusije'”, ocenio je Kovačević u saopštenju.

Po njegovim rečima, vreme je da se dobro razmisli o položaju neutralnosti Srbije u odnosu na interese i jedne i druge strane i koliko bi joj negovanje takvog statusa nadalje moglo doneti štete.

“Iz ugla ekonomije, mislim da je vreme neutralnosti isteklo. Moramo poći isključivo ka srpskim interesima. Spoznaja da nam Zapad u ovom momentu može naneti, ako to odluči, više štete nego što to može Rusija, pojednostavljuje spoljnu politiku zemlje. Nova D2SP ističe da mi nismo protiv Rusije, mi smo za Srbiju”, dodao je Kovačević.

Istakao je za očekivati da, nakon ukaza predsednika Rusije Vladimira Putina o delimičnoj mobilizaciji rezervista i zaoštravanja govora, prevashodno usmerenog ka Zapadu, sve zemlje regiona dodatno povedu računa o svim raspoloživim strateškim resursima koji su značajni za život građana.

“Ovo se naročito odnosi na životne namirnice, energente i sve ostale resurse, uključujući i bezbednosne. Vreme je da se kao nacija dobro osvrnemo, prebrojimo i sagledamo naše srpske rezerve”, kazao je on.

Kovačević je ocenio da taj momentum Srbija mora da iskoristi i za dizanje svih resursa koje izgrađuju nezavisnost od potreba koje je država do sada nadoknađivala uvozom.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x