Kovačević (Nova-Da se struka pita): Hitno smanjiti referentne kamatne stope

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Pokret "Da se struka pita"/DS
Podelite vest

Predsednik stranke Nova – Da se struka pita Vladimir Kovačević rekao je danas da je potrebno hitno spuštanje referentnih kamatnih stopa, jer one zajedno sa manjkom finansijskih sredstava “već predugo guše privredu”.

Kako je naveo, hitno treba početi sa relaksacijom finansijskog sistema jer je “srce ekonomije države privreda i razvoj”, navodi se u saopštenju.

Kovačević je naglasio da se vlast poslednjih godina vodi usključivo populizmom, rasipništvom i otpočinjanjem nerealnih projekata, poput gradnje nacionalnog stadiona i da će, ko god dođe na vlast u narednim godinama, nakon SNS-a, biti u velikim finansijskim problemima.

“Zato je epilog sadašnjeg stanja da je javni dug sa nekadašnjih 14 milijardi, danas za preko 20 milijardi veći. Danas je poslednji dan ‘Kopaonik biznis foruma’ i utisak je da je on bio sredstvo koje je poslužilo zvaničnicima vlasti da objasne kolegama kako je sve pod kontrolom i kako smo u sigurnim rukama i da nam ne preti, nakon inflacije, još gora pošast društva, a to je recesija”, rekao je Kovačević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x