Kovačević (Nova- Da se struka pita): Novo poskupljenje struje privredi pogrešan je potez

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Predsednik stranke - Da se struka pita Vladimir Kovačević, Foto: BetaPhoto/Pres-sluzba NS - D2SP
Podelite vest

Predsednik stranke Nova – Da se struka pita (Nova D2SP) Vladimir Kovačević izjavio je danas da je najavljeno novo poskupljenje struje privredi Srbije na 102,6 evra po MWh tehnički neophodna mera, ali potpuno pogrešna i da će doprineti samo dodatnom rasplamsavanju inflacije.

“Cena struje biće ugrađena u cenu svih dobara i namirnica koja će se odraziti na dodatna poskupljenja”, upozorio je Kovačević, navedeno je u saopštenju.

Prema njegovim rečima, prava mera bila bi “povećanje cene struje građanima, umesto privredi”, dodajući da “takav trošak jedino ne utiče na inflaciju”, iako “umanjuje standard življenja građana Srbije”.

“Pošto je to nepopularna mera, u javnosti se potura aranžman sa MMF-om, kojeg smo navodno prinuđeni da sledimo. Vlada se opredelila da talase sadašnjih poskupljenja i svih onih poskupljenja u pripremi prvo osete oni čija ljutnja najmanje doprinosi padu političke popularnosti SNS-a”, ocenio je Kovačević.

To je, kako je naveo, politička kalkulacija koju aktuelan režim sledi.

“Međutim, time se ulazi direktno u grotlo sve veće inflacije i direktno u recesiju”, naveo je Kovačević.

Dodao je i da je potpuno pogrešan način na koji se država bori protiv inflatornog toka.

Komentarišući ulogu MMF-a kao mentora za izlazak iz krize, Kovačević istakao da su “službenici MMF tehnička lica koja sugerišu poteze lošim đacima u vođenju nacionalnih ekonomija”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x