Kovačević (NS-D2SP): Prošle nedelje uvezeno 150 šlepera mesa životinja hranjenih GMO žitaricama

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Predsednik stranke - Da se struka pita Vladimir Kovačević, Foto: BetaPhoto/Pres-sluzba NS - D2SP
Podelite vest

Predsednik Nove stranke-Da se struka pita Vladimir Kovačević rekao je danas da država podstiče uništavanje stočnog fonda Srbije i svojih stočara, jer je preko graničnog prelaza Batrovci prošle nedelje uvezeno 150 šlepera mesa životinja koje su hranjene genetski modifikovanim (GMO) žitaricama, ukupne težine gotovo 3.500 tona.

“Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede izdalo je dozvole za uvoz ovakvog mesa. Naročito nas uzbudjuje ova činjenica zbog toga što je kod nas zabranjen uzgoj GMO žitarica. Kako onda uvozimo meso iz zemalja gde nije zabranjeno hranjenje životinja takvim GMO zrnom?”, zapitao je Kovačević.

On je u saopštenju istakao da je nadležno ministarstvo izdalo dozvole i za uvoz prasadi iz Danske, kao i da su stočari Srbije u stalnom gubitku i da dolaze u situaciju da prodaju kuće i imanja da bi te gubitke nadoknadili.

“Naša stranka je već najavljivala situaciju koja se dogodila po pitanju krupne stoke, da mlečnih krava nema u dovoljnom broju da bi zadovoljile dnevne potrebe gradjana Srbije za mlekom”, rekao je Kovačević .

Ocenio je da se to dogodilo jer je pre više meseci uvezena prekomerna količina mleka u prahu, što je uticalo na malu otkupnu cenu mleka i posledično, na klanje mlečnih krava.

“Uz to kada se pridoda i potpuno pogrešan koncept subvencija, rezultat je destruktivan. Apelujemo na nadležne da nadalje ne uništavaju ono što sami nisu stvarali. Poslednji je minut da se stane na put daljoj destrukciji i neznanju zbog prepolovljenog stočnog fonda u odnosu na samo 12 meseci ranije”, rekao je Kovačević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x