Kovačević (Srbija na Zapadu-Da se struka pita): Izgradiću novi most kod Ušća, operu i balet

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Demostat printscreen
Podelite vest

Nosilac izborne liste “Srbija na zapadu – Da se struka pita” Vladimir Kovačević izjavio je danas da je poslednji put “industrijalac sa vizijom” Vlada Ilić, bio na čelu Beograda od 1935. do 1939. i “za nepune tri i po godine izgradio dva mosta, na Savi i na Dunavu, postavio kamen temeljac za hram Svetog Save i sazidao Klinički centar Srbije u Tiršovoj”.

Kovačević je naveo da je njegova vizija izgradnja novog mosta koji će poći od Ušća, preći preko Save a zatim ispod Kalemegdana i preko Dunava, završiti u Borči.

“Izgradiću Beogradsku operu i balet odmah pored Memorijalnog centra Staro sajmište. Izgradiću kolektor za preradu fekalnih voda i time sprečiti puštanje kanalizacije u Savu i Dunav. Izgradiću 100 kilometara biciklističkih staza, jer beogradska brda uz električne baterije više nisu nepremostiva. Deprojektovaću plan za metro i izgraditi nadzemni koji znatno manje košta u odnosu na podzemni”, rekao je Kovačević u predizbornom video obraćanju.

On je istakao da će sve to izgraditi “za samo jedan mandat”.

“To je veština svakog industrijalca, pa i moja, jer su vizije, izgradnja i hrabrost deo našeg svakodnevnog života. Ne birajte ljude koji se uče poslu da vas predstavljaju u politici, nego one koji su već uradili za sebe, pa će uraditi i za vas”, zaključio je Kovačević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x