Кreativna radionica braće Zamurović i Istoka Pavlovića na štandu Pošte Srbije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC)
Podelite vest

Fotografi Ivan i Bojan Zamurović i ekspert u oblasti digitalnih komunikacija Istok Pavlović, održali su na štandu Pošte Srbije na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga radionicu kreativne produkt fotografije mobilnim telefonom.

Braća Zamurović rekla su novinarima pre početka radionice da će pokazati kako dolaze do ideja, kako ih realizuju i da im za to nije potreban profesionalni foto aparat, već je dovoljan i mobilni telefon.

“Igraćemo se sa cvećem, igraćemo se sa pismima, igraćemo se sa poštinim paketima i napraviti kreativne fotke”, kazali su oni.

Oni su dodali da do sada nisu radili slične radionice, već da uglavnom organizuju onlajn kurseve i edukacije.

“Ovo je prvi put da nešto radimo uživo, gde ćemo ljudima na licu mesta da pomognemo i da ustvari objasnimo kako mi to radimo, tako da će biti vrlo zanimljivo da vidimo uživo kako to funkcioniše”, kazali su Zamurovići.

Istakli su i da očekuju još sličnih radionica tog tipa u budućnosti, jer postoji veliki broj ljudi na njihovim onlajn kursevima koji bi voleo da uživo učestvuje sa njima u stvaranju takvih fotografija.

Govoreći o svom načinu rada, Ivan i Bojan kažu da oni nisu “klasičan primer stok fotografa”, jer njih dvojica sami rade u malom studiju, bez modela.

“Isključivo nas dvojica, isključivo na jednom stolu i sve naše fotke su nastale u tri kvadrata. Već šest, sedam godina radimo isključivo u toj kancelariji, ne radimo to sa modelima”, objasnili su oni.

Posetioci sajma su mogli besplatno da nauče kako da, uz pomoć bilo kojeg mobilnog telefona, nezavisno od kvaliteta kamere, naprave “svetske” fotografije.

Jedan od osnivača onlajn platforme za učenje digitalnog marketinga “Masterboks” Istok Pavlović učesnicima radionice objasnio je kako da predstave proizvod koji se fotografiše tako da kupcima bude što primamljiviji.

Posetiocima štanda Pošte Srbije savetovano je kako da pronađu inspiraciju, kako da budu kreativni, kako da podese svetlo i telefon i koliko je važna kompozicija elemenata, a naučene tehnike primenili su na licu mesta uz pomoć saveta dvojice umetnika, čije fotografije koriste neke od najpoznatijih kompanija na svetu.

Tom radionicom Pošta Srbije nastavila je, kako su naveli, uspešnu saradnju sa braćom Zamurović koji su ove godine kreirali poštansku marku kojom se Srbija predstavila na prestižnom takmičenju PostEvrope za najlepšu marku Evrope, a njihove fotografije nalaze se i na nekim od poštinih novodizjniranih telegrama.

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x