Kreni-promeni: Porodice uhapšenih hitno da krenu ka Palati pravde

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Dnevnik NovaS printscreen
Podelite vest

Direktor pokreta Kreni-promeni Savo Manojlović saopštio je da oni od sinoć dobijaju pozive porodica osoba uhapšenih posle nedeljnih nemira u Beogradu, koje ne znaju šta se dešava sa njihovim članovima i pozvao ih da se hitno sa advokatima upute u Palatu pravde (Savska ulica 17a).

“Nakon hapšenja oni mogu biti zadržani 48 sati do kada se mora odlučiti u njihovom pritvoru. Vrlo često se takvim licima podmetnu advokati po službenoj dužnosti. Čast izuzetcima, ali često se dešava da takvi advokati rade u dosluhu sa policijom i ne zastupaju interese klijenata. Lica su uhapšena preključe i do danas moraju biti saslušana”, poručio je Manojlović, preneo je pokret Kreni-pokreni.

Kako je Manojlović naveo, porodice treba da se hitno upute u Palatu pravde sa advokatima kako bi članovi njihove porodice imali advokata u kojeg imaju poverenje.

“Ukoliko ste kontaktirali advokate opozicije možete se uputiti i sa njima, a možete javiti i Kreni – promeni jer imamo advokate koje ćemo poslati”, naveo je Manojlović.

On je rekao i da je Kreni-promeni, iako ne organizuje proteste, dao jasno uputstvo svojim članovima da uvek imaju telefonski broj advokata, čak je poželjno da njegovo ime ispišu na ruci u slučaju da im oduzmu telefon ili “crkne baterija”.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x