Kreni-Promeni pozvao građane da pišu Orliću i poslanicima koji ne podržavaju ograničenje rijalitija

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Beograd, 12.04.2023. - Direktor kampanja Pokreta "Kreni-Promeni" Savo Manojlovic odrzao je konferenciju za novinare na kojoj je objavio gde su zavrsili potpisi za Narodnu inicijativu o zabrani istrazivanja i eksploatacije litijuma u Srbiji, danas isped Bezbednosno-informativne agencije u Beogradu. (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Pokret Kreni-Promeni pozvao je danas građane da putem aplikacije na kojoj se vidi koji poslanici podržavaju narodnu inicijativu za ograničavanje rijaliti programa, pišu predsedniku parlamenta Vladimiru Orliću, kao i poslanicima koji nisu podržali predlog o glasanju o toj inicijativi.

“Pišite narodnim poslanicima preko platforme koja će poslati poruku svima na mejl”, naveo je u saopštenju pokret Kreni-Promeni uz podsećanje da 2019. godine građani sakupili 36.316 potpisa kako bi ograničili rijaliti programe i izborili se za uvođenje pola sata kulturnog programa za decu na nacionalnim frekvencijama.

Ocenjuje se da je akcijom 2019. zvanično iskorišćeno pravo građana da putem narodne inicijative predlože zakon parlamentu, i dodaje da vlast protvustavno skoro četiri godine ne stavlja narodnu inicijativu na glasanje.

Oni podsećaju da su podršku ovoj narodnoj inicijativi pružili Zeleno – Levi blok (NDBG), Demokratska stranka, Narodna stranka, Dveri i Zavetnici, poslanici bošnjačke i albanske manjine i samostalni poslanik Miloš Paradinović.

Svi jasno ukazujemo da nam treba pozitivan obrazac za decu i manje nasilja koje se promoviše na TV ekranima, rešenje za taj problem predložili smo zajedno sa pravnim ekspertima, sociolozima, psiholozima i umetnicima“, dodaje se u saopštenju.

Ističući da su poslanici, bez obzira da li podržavaju vlast ili opozicije, predstavnici građana, iz Kreni-Promeni dodali su da traže da se izjasne da li su za konačno rešavanje tog pitanja zakonskim putem.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x