Kreni – promeni: U četvrtak ispred RTS, uz spot i figuru puža, protiv lobotomije o litijumu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Dnevnik NovaS printscreen
Podelite vest

Pokret Kreni-promeni pozvao je danas građane da se u četvrtak u 19 časova, okupe ispred zgrade Radio televizije Srbije (RTS), navodeći da ta medijska kuća krši Zakon o javnom informisanju jer još uvek nije zakazala javnu debatu povodom predloga Zakona o zabrani iskopavanja litujuma i bora čije je donošenje podržalo 38.000 građana svojim potpisom.

Kod sedišta RTS biće prikazan spot u čast meštana koji se bore protiv iskopavanje litijuma kao i građana koji su potpisali Narodnu incijatvu, najavljeno je na konfereciji za novinare tog pokreta, ispred zgrade Skupštine Srbije, uz veliku figuru puža kao simbola sporosti institucija u Srbiji.

Programski direktor Kreni-promeni Savo Manojlović je rekao da je “izvršen državni udar” jer je prethodni predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić “sakrio” Narodnu inicijativu, o kojoj su poslanici morali da raspravljaju, i tako onemogućio građane da ostvare svoja Ustavom zagarantovana prava, ali da sudovi nisu na to reagovali.

Manojlović je istakao da je Tim za kampanje Kreni-promeni u poslednje dve nedelje sproveo analizu medija i utvrdio da se u više od 80 odsto priloga litijum pominje jako pozitivno a kompanija Rio Tinto u skoro isto toliko priloga.

“To govori da se sprovodi neka vrsta lobotomije i medijskog inžinjeringa. Postavljamo pitanje da li Rio Tinto plaća te medije, da li je poštovan Zakon o lobiranjima u kontaktima sa politčarima”, rekao je Manojlović.

On nije hteo da odgovara na kritike iz dela opozicije, već je umesto toga sve pozvao na najavljeni protest ispred RTS u četvrtak uveče.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x