Kreni-Promeni: Više od 10.000 potpisnika peticije traži odgovore o slučaju silovanja u Nišu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija, Foto: Pixabay/ninocare
Podelite vest

Za samo nekoliko sati više od 10.000 ljudi potpisalo je onlajn peticiju kojom se traži od nadležnih da obaveste javnost o slučaju silovanja u Nišu o kojem su izvestili mediji, saopštila je danas niška inicijativa Kreni-Promeni.

“Nakon što se 31. decembra pojavila informacija o grupnom silovanju mlade devojke u centru Niša, javnost neprestano traži odgovore”, naveli su u saopštenju i istakli da to što nema naznaka da se ovaj slučaj adekvatno rešava i to što nema dovoljno informacija, ostavlja prostor za osećaj nesigurnosti i među građanima širi paniku.

“U ime Nišlijka i Nišlija, ali i svih građana Srbije, kao i u ime svih žena koje se konstantno osećaju nesigurno onog trenutka kada kroče na ulicu, od tužilaštva i niške policije zahtevamo hitnu reakciju i adekvatno obaveštavanje javnosti o ovom slučaju”, navedeno je u zahtevu peticije Kreni Promeni Niš.

Za svega par sati, preko 10.000 građana potpisalo je ovu peticiju i sada, kako kažu, čekaju reakciju tužilaštva.

Prema pisanju medija, dvedasetosmogodišnja devojka iz Leskovca zbrinuta je u niškom Kliničkom centru. Ona je Hitnoj pomoći prijavila da je silovana u ženskom toaletu kafića u centru Niša, a policiji je kazala da su nad njom seksualno nasilje izvršila četiri mladića.

Za sada niko nije uhapšen, a iz policije je rečeno samo da se radi na slučaju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x