Kristina Živadinović – ŠAMPION SRBIJE U GIMNASTICI

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Kristina Živadinović i trener Vladimir Šulić
Podelite vest

Kristina Živadinović (21) članica Gimnastičkog kluba „Niš“, postala je šampion Srbije u apsolutnoj kategoriji. Na završnom nacionalnom nadmetanju u Kostolcu, Kristina je pobedila u višeboju, a na tri sprave (od ukupno četiri) osvojila dve zlatne (greda i parter) i srebrnu medalju (dvovisinski razboj).

„Ovo je najvredniji pojedinačni rezultat svih vremena u niškoj ženskoj sportskoj gimnastici“, rekao je dr Dragoljub Petković, rukovodilac ženske sportske gimnastike u GK Niš.

Izrazita dominacija Kristine Živadinović nije blagonaklono primljena u pojedinim centrima ženske sportske gimnastike u Srbiji. Pobede na takmičenju u apsolutnoj kategoriji znače ostvarivanje prava na sportsku stipendiju, pe se obično priželjkuje da se titule rasporede na više gradova, naročito na one koji su naviknuti da pobeđuju.

„Bilo mi je potrebno 14 godina treniranja da stignem do ovakvog uspeha. Imam prava da se ponosim titulama, isto kao i moj trener Vladimir Šulić, kojem dugujem veliku zahvalnost. Volela bih da svemu dodam i dobar rezultat na međunarodnoj sceni“, kaže Kristina Živadinović.

U ovogodišnje finale probile su se još samo vežbačice iz Vojvodine (Subotica, Novi Sad, Zrenjanin) i Beograda. Sa juga Srbije je još šest gimnastičarki iz Niša, Pirota i Kruševca bezuspešno pokušalo da se domogne finala. Polovina njih ima samo 13 godina.

Najvažniji skup srpskih gimnastičarki u ovoj godini iskorišćen je i kao prilika za svečani rastanak Nišlijke Jelene Stamenković sa aktivnim učešćem u takmičarskoj gimnastici. Posle 20 godina vežbanja, ona je na ovom finalu bila sudija.U Kostolcu je, istovremeno, održano i finale Pionirske gimnastičke lige Srbije u ženskoj gimnastici.  U konkurenciji najmlađih, do 8 godina, ekipa Niša bila je treća, a „Hajduk Veljka“ iz Negotina četvrta.

Od takmičarki sa jugoistoka Srbije najuspešnije su bile Anja Spasić (12) iz Knjaževca, koja je osvojila drugo mesto u preskoku, i Nišlijka Staša Tasić (8), koja je osvojila četvrto mesto u preskoku i tri peta mesta na ostalim spravama. Četvrta je bila i Nina Živić (12) iz Knjaževca, koja je osvojila i peto mesto na parteru, u čemu je uspela i Nikolija Pavlović (10) iz Niša.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x